Pėsčiųjų takas veda iki stotelės ties Dukstynos sodininkų bendrija.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Pėsčiųjų takas į Dukstynos kapines – taps realybe ar liks svajone?

Loreta EŽERSKYTĖ

Elektroninį laišką redakcijai parašiusi laikraščio skaitytoja pasidalino mintimis apie savo kelionę pėsčiomis iš Ukmergės į Dukstynos kapines: „Nekursuojant miesto autobusams teko į kapines kulniuoti pėsčiomis. Tai negąsdino, tuo labiau kad buvo geras oras. Bet nesitikėjau, kad ši kelionė bus tokia pavojinga. Prie Dukstynos sodininkų bendrijos pasibaigus pėsčiųjų takui nesupratau, kaip, kurioje vietoje turėčiau bėgti per kelią, kad eičiau nenusižengdama Kelių eismo taisyklėms. Argi ne keista, kad prie sodininkų bendrijos įrengta miesto autobusų stotelė, bet link jos nėra jokios pėsčiųjų perėjos? Grįždama atgal plentą kirtau ties kapinėmis. Jaučiausi tokia nesaugi, ypač – ties įvažiavimu nuo Vilniaus… Ėjau ir mąsčiau: kaip galėjo mūsų valdininkai nepagalvoti, kad pėsčiųjų takas į miesto kapines tiesiog privalomas. Ir nereikia tam grandiozinių projektų, milijonų. Tebūna tai paprasčiausias takas, žmonėms tikrai to užteks…“

Su ukmergiškės išsakytomis mintimis supažindinome rajono savivaldybės administracijos direktorių Darių Varną. Jo teigimu, sutikti su skaitytojos minimi, jog paprasčiausiam takui įrengti nereikalingi „grandioziniai projektai ir milijonai eurų“ iš dalies gal ir būtų galima. Tačiau šiuo atveju situacija yra kitokia ir gerokai sudėtingesnė.

„Takas iš miesto į Dukstynos kapines turėtų vesti palei magistralinį A6 kelią Kaunas–Zarasai–Daugpilis, kuris priklauso ne rajono savivaldybei, o Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos. Tai reiškia, kad bet kokiems darbams atlikti būtinas Kelių direkcijos sutikimas. Be to, abipus magistralinio kelio yra 70 metrų apsauginė zona, kurioje ribojama bet kokia ūkinė veikla. Dar vienas dalykas – takas turėtų kirsti magistralę A2 ir eitų po Dukstynos viaduku. Todėl jį įrengti švelniai tariant būtų labai sudėtinga“, – komentavo direktorius, pridūręs, jog nedrįstų ginčytis su ukmergiškiais, kad toks pėsčiųjų takas visiškai nereikalingas.

D. Varnas samprotavo, jog rajono savivaldybė, kadangi pati tokio projekto įgyvendinti negalėtų, galbūt galėtų imtis tarpininkės vaidmens.

Kalbėdamas apie skaitytojos minėtą perėją nuo sodininkų bendrijos link autobusų stotelės, savivaldybės administracijos direktorius pažadėjo šį klausimą pateikti svarstyti Saugaus eismo komisijos posėdžiui.

Taip pat D. Varnas paaiškino, kad pėstieji, einantys į Dukstynos kapines ir grįžtantys iš jų, turėtų laikytis Kelių eismo taisyklių – eiti priešais transporto priemonių eismą.

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Zita :
    Išlipus iš autobuso prie sodo galutinės stoteles labai sunku pereiti gatvę,nes nėra pėsčiųjų perėjos ,o mašinos lekia dideliu greičiu.Labai pavojingas ruožas pasiekti kapines.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas