Ukmergiškių kilimas ir jo kūrėjai.

Naujausi, Sportas, Žmonės

Žaidė prie šachmatų lentų ir gamino kilimus

Virginija SAVICKIENĖ

Liepos 24-25 dienomis kavinėje ,,Piliakalnis“ vyko šachmatų maratonas ,,Piligrimų kelias“. Šeštadienio rytą šachmatų turnyrą pradėjo aštuoniolika vaikų iki dešimties metų. Turnyro nugalėtoju tapo Motiejus Vaitiekūnas iš Kauno, antrą vietą iškovojo Laura Grikšaitė iš Tauragės, o trečias liko taip pat kaunietis Karolis Chmieliauskas.
Penki vaikai galėjo tęsti turnyrą su vyresniaisiais – grupėje iki 14 metų, tad ukmergiškiai Tajus Augūnas, Martynas Krumžlys ir Julius Stulginskis dar keturioms valandoms sėdo prie šachmatų lentų. Šioje grupėje nugalėjo Pijus Grybkauskas iš Vilniaus, o antrą ir trečią vietas užėmė ukmergiškės Mėta Mikulinaitė ir Agnė Mickūnaitė. Mėta nusileido tik vienoje partijoje iš septynių, užtikrintai laimėjo prieš kur kas labiau patyrusius varžovus.

Iš karto po jaunių turnyro prasidėjo naktinis maratonas, kuris truko net dvylika valandų – nuo 20 val. vakaro iki 8 val. ryto. Naktiniame turnyre dalyvavo 26 šachmatininkai iš Tauragės, Joniškio, Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Visagino bei ukmergiškiai. Maratonas vyko trimis etapais, kiekviename etape mažinant laiko kontrolę. Susumavus trijų turnyrų rezultatus, nugalėtoju tapo vilnietis Aras Vardanyan, antras – Paulius Juknis iš Kauno, trečias – sostinės atstovas Kipras Eigminas. Tarp ukmergiškių geriausiai sužaidė klubo ,,Juodasis rikis“ prezidentas Artūras Mecelis, jo sūnus Artūras ir Martynas Dolmantas.

Ištverme pasižymėjo A. Mickūnaitė ir M. Mikulinaitė, kurios prie šachmatų lentų praleido daugiausiai valandų – net 16. Šios šachmatininkės žaidė ir jaunių turnyre, ir naktiniame maratone. Jaunimui nenusileido Birutė Stundienė iš Šventupės ir ukmergiškis Albertas Unikauskas, sėkmingai sužaidę visuose trijuose turnyruose.
Šios varžybos – tai dalis projekto ,,Pasaulinis gėlių kilimas“. Kol šachmatininkai žaidė, klubo ,,Juodasis rikis“ narės Jurgita Amankavičienė, Viltė Amankavičiūtė, Ineta Noreikaitė ir Rečionių kaimo bend-ruomenės narės Janina Strikienė, Agnė Reingardtienė, Urtė ir Ignė Kavaliukaitės iš augalų gamino gėlių kilimus. Dešimties kvadratinių metrų kilimas buvo kuriamas kartu su kitais 250 miestų visame pasaulyje pagal tą patį dizainą. Tai projektas, skirtas Šv. Jokūbo metams paminėti ir garsinti šv. Jokūbo piligrimų kelią Ispanijoje, kuris veda į Santiago de Compostela katedrą.
Ukmergiškės šalia pagaminto kilimo iš augalų išdėliojo ir Ukmergės herbą. Kilimų nuotraukos buvo dedamos organizatorių „Facebook“ puslapyje. Nors visų miestų kilimai panašūs savo spalvomis, dizainu, tačiau skyrėsi medžiagos, iš kurių jie padaryti. Buvo net nunertas kilimas iš dažytų pjuvenų ir smėlio, gėlių žiedlapių, kriauklių, akmenukų. O didžiausias kilimas buvo sukurtas Santiago mieste – net 81 kvadratinio metro!

Šachmatininkų iki 14 metų grupėje Agnė (iš kairės) ir Mėta laimėjo antrą ir trečią vietas.

Geriausiai šachmatų maratone žaidę ukmergiškiai.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas