Siesikų seniūnijai vadovavęs Ž. Dirsė laimėjo konkursą užimti miesto seniūno pareigas.

Aktualijos, Naujausi, Žmonės

Naujasis Ukmergės miesto seniūnas – Žilvinas Dirsė

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Balandžio 19 dieną vykusio Ukmergės miesto seniūnijos seniūno (karjeros valstybės tarnautojo) konkurso laimėtoju pripažintas 47-erių Žilvinas Dirsė, dabartinis Siesikų seniūnijos seniūnas. Jis miesto seniūno pareigas pradės eiti nuo gegužės 11 dienos.

Miesto seniūno pareigų siekė aštuoni asmenys, į konkursą atvyko šeši: trys ukmergiškiai ir trys vilniečiai. Konkursas paskelbtas, kai šias pareigas ėjusi Zita Pečiulienė nuo kovo 1 d. buvo perkelta į seniūno pavaduotojo pareigas.

Konkurso komisija, kuriai vadovavo Valstybės tarnybos departamento atstovas, buvo sudaryta iš 7 narių. Taip pat komisijoje buvo dar vienas minėtojo departamento ir vienas Vidaus reikalų ministerijos atstovas, taip pat Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas bei trys seniūnaičiai.

Pagal dabar galiojančią tvarką pretendentais į padalinio vadovo ar aukštesnes ir įstaigos vadovo pareigas laikomi du daugiausia balų, bet ne mažiau kaip 6 balus, surinkę pretendentai. Galutinį laimėtoją iš šių dviejų pretendentų pasirenka į pareigas priimantis asmuo, šiuo atveju – rajono savivaldybės administracijos direktorius.

„Pokalbis vyko su abiem pretendentais. Jie abu – stiprūs ir tinkami eiti šias pareigas. Laimėtoju pripažintas daugiausia – virš devynių – balų surinkęs Ž. Dirsė, – „Gimtajai žemei“ sakė rajono savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas.

Ž. Dirsė yra veterinarijos gydytojas. Šią specialybę jis įgijo tuometinėje Lietuvos veterinarijos akademijoje (dabar – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademija). Pirmoji jo darbovietė – uždaroji akcinė bendrovė „Ukmergės pieninė“, čia dvejus metus jis dirbo veterinarijos gydytojo, atliekančio valstybinę veterinarinę priežiūrą, pareigose.

Nuo 1999 metų vasario Ž. Dirsė įsidarbino vyriausiuoju veterinarijos gydytoju-inspektoriumi Ukmergės maisto ir veterinarijos tarnyboje. Nuo 2019 m. sausio 29 dienos, laimėjęs viešą konkursą, jis pradėjo vadovauti Siesikų seniūnijai.

Ž. Dirsė kilęs iš Taujėnų seniūnijos Lėno kaimo. Čia jis su šeima, kurioje yra keturi sūnūs, gyvena ir dabar.

Balandžio 21 dieną vyko konkursas rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojo (karjeros valstybės tarnautojo) pareigoms užimti. Į jas pretendavo vienas asmuo – Daiva Židonienė, iki šiol dirbanti valstybės tarnyboje, „Sodros“ Utenos skyriaus vyriausiąja specialiste. Ji surinko reikiamą balų skaičių ir paskelbta laimėtoja. Kaip paaiškino rajono savivaldybės administracijos direktorius, kol kas derinama, kada naujoji vedėjo pavaduotoja pradės eiti pareigas.

Ukmergėje gyvenanti D. Židonienė 1989 m. yra baigusi tuometinę Žemės ūkio akademiją (dabar – Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija).

Balandžio 23-ąją įvyko konkursas Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjo (karjeros valstybės tarnautojo) pareigoms užimti. Jame buvo trys pretendentai.

Savivaldybės administracijos direktorius jau sulaukė Valstybės tarnybos departamento informacijos apie du daugiausia balų surinkusius pretendentus. Tai – 8,67 balo surinkusi ukmergiškė ir 7,17 balo surinkęs vilnietis.

„Pokalbis su pretendentais dar neįvyko, tačiau artimiausiu metu su jais susitiksiu ir manau, kad netrukus bus paskelbtas laimėtojas“, – pirmadienį sakė D. Varnas.

Ukmerge.lt nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Algis :
    Komunizmo produktai ir mastimas sovietmečiu laiku
  • &&& :
    Kaima kas rinko? Kas balsavo? Isrinkot - dabar turekit. Miestas tvartu paverstas ir nera kam pasiskusti! Pagal save ir miesta tvarko, sipratymo nera, diplomai tai gal nupirkti ... ziniu nenusipirksi....
  • Leonpolis :
    Meras -taujenai, adm direktor -taujenai, veliau paupį, prie ligoninės, vilko, parką tvarko-daukasta(taujenai), seniunas-taujenai...nieko asmeniško :)))

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas