Į Kęstučio aikštę atgabentas balandis perduotas merui.

Kultūra, Naujausi

Ukmergę su gimtadieniu sveikina „rokenroliškas“ balandis

Trečiadienį Ukmergės miesto centre, Kęstučio aikštėje prie rajono savivaldybės pastato esančiame skverelyje, nutūpė balandis. Regis, nieko keisto – balandžių daug Ukmergėje! Bet šitas – tikrai nepaprastas! Pašiaušęs savo plunksnas, suvėlęs virš kaktos pankišką skiauterę ir dar grojantis gitara! O grojantis ne bet ką – rokenrolą!

Jaunimas greitai išrutuliojo mintį: čia gali būti ir „rokenroliškas“ erelis, ir sakalas. Dar daugiau – gali būti ir „pankovas“ varnas!

Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė papasakojo, kad tai jaunojo ukmergiškio menininko Mykolo Vasiliausko dovana gimtajam miestui 690 metų jubiliejaus proga. Ant didžiulio akmens nutūpusio, iš metalo iškalto paukščio su gitara skulptūra buvo perduota savivaldybės merui Dariui Varnui.

M. Vasiliauskas prie savo kūrinio.

Pasak R. Griškevičienės, pernai, minint Vlado Šlaito viešosios bibliotekos šimtmetį, jos kiemą papuošė to paties autoriaus iš ąžuolo medienos suręstas Vlado Šlaito suolelis-kalbanti skulptūra. Iš metalo, medžio, stiklo ir kitų medžiagų gimstanti Mykolo kūryba – nuo baldų, tvorų ir vartelių, žibintų, žarsteklių ir šviestuvų iki virtuvių šefų taip garbinamų puodų, troškintuvų, prikaistuvų – sėkmingai iškeliauja į visas keturias Lietuvos puses.

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas