Ukmergės 690 metų jubiliejaus atidarymo renginio akimirka.

Kultūra, Naujausi

Į 690-uosius gyvavimo metus įžengusi Ukmergė kviečia šokti rokenrolą

Kas sieja šalyje žinomą televizijos laidų ir renginių vedėją Rolandą Vilkončių, kompozitorę ir atlikėją Ramintą Naujanytę-Bjelle, žurnalistę ir rašytoją Akvilę Kavaliauskaitę, aktorių, šokėją ir choreografą Gytį Ivanauską bei daugkartinį Lietuvos šonaslydžio čempioną Benediktą Čirbą? Jų gimtasis miestas – Ukmergė! O nuo šiol – dar ir įspūdingas bei ryškus sieninis 2023 metų kalendorius, kurį papuošė jų ir dar 10-ies ukmergiškių nuotraukos.

Visi naujojo kalendoriaus „veidai“ – žinomi ir Ukmergę daugiau ar mažiau garsinantys, ją reprezentuojantys kraštiečiai praėjusių metų pabaigoje sudalyvavo rokenrolo stiliaus fotosesijoje pas vieną žymiausių Lietuvos mados ir reklamos fotografų – Tomą Kaunecką. Drąsiai ir kardinaliai pakeitę savo įprastą įvaizdį bei stilių, jie tapo pirmaisiais ir ryškiausiais 2023 metais minimo ypatingo – 690 metų – Ukmergės miesto gimtadienio ambasadoriais.

Visi jie dar kartą susitiko sausio 19 dieną Ukmergėje, bare „Aš būsiu čia”, kur vyko Ukmergės 690 metų jubiliejaus atidarymas. „Šok į rokenrolą!”, „Ukmergė – rokenrolo sostinė!” – garsiai, pašėlusiai ir linksmai Ukmergė pradėjo šiuos jubiliejinius metus.

Iš kairės – kalendoriaus „veidai“ Kasparas Ramonas, Lilijana Bartkutė, Angelė Andrikonienė ir Dainius Vytas.

Renginio metu buvo pristatytas ne tik kalendorius, bet ir jubiliejinis kvapas 690U., kurį miestui sukūrė Jono Basanavičiaus gimnazijos mokinių jaunoji bendrovė „ROSE“, šiuolaikiška ir dinamiška jubiliejaus paminėjimo programa, žadanti visus metus trunkantį „kultūros rokenrolą“ – vietoje „oficiozinių minėjimų“ bus daug įdomių, skirtingo žanro projektų, įvairios muzikos ir šventimo „iki ryto“ rokenrolo ritmu.

Ukmergė šiais metais savo prisistatymu stebins Tarptautinės turizmo parodos ADVENTUR 2023 dalyvius, Vasario 16-osios paminėjimu, čia vyks ne tik tradicinis Tarptautinis perkusinės muzikos festivalis, bet ir baltiškos kultūros festivalis „Kilkim žaibu“, gastro festivalis bei pirmą kartą bus parodytas vienas iš festivalio „Naujasis Baltijos šokis“ spektaklių, be abejonės, daugelį džiugins ir grupių „BA“ bei „Daddy was a Milkman“ pasirodymai bei ištisus metus vyksiantys roko koncertai senamiestyje ir kt.

„Ukmergė man yra laisvė ir rokas! Pamenu save, penkerių metų vaiką, degantį žvakutę prie Laisvės paminklo miesto centre. Ir tai buvo mano pirmoji nuotrauka mūsų miesto laikraštyje! Ir pamenu save viename iš pirmųjų „Rockmergės” festivalių! Linkiu visiems degti meile ir laisve! Būkime laisvi, mylėkime ir niekad nepamirškime savo šaknų! Ukmergė! Rockmergė! Važiuojam!!!“ – sako talentingas menininkas G. Ivanauskas.

Kalendorius papuošė kraštietis Rolandas Vilkončius ir…

…Dėdienytę bei Agotėlę įkūnijusios Rasa Graužinienė ir Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė.

O štai pasak R. Naujanytės-Bjelle‘s, Ukmergės miestas turi dvi nuostabias istorijas – Vilkmergės legendą ir roko muzikos laikotarpį.

„Manau, roko kultūros puoselėjimas ir supratimas, kad tai gali būti Ukmergės miesto identitetu, sustiprintų miesto įvaizdį. Linkiu kiekvienam ukmergiškiui šio ypatingo, 690-ojo, miesto gimtadienio proga išmokti arba prisiminti bent vieną lietuvišką roko dainą!“ – švęsti miesto gimtadienį su dainomis kviečia daug metų scenoje muzikuojanti, būsimoji mokslų daktarė R. Naujanytė-Bjelle.

„Miestas gyvas tol, kol yra kuriamas. Statomas ir perstatomas, raunamas ir sodinamas, vis iš naujo permąstomas. 690-ojo Ukmergės gimtadienio proga noriu perduoti linkėjimus kuriantiems ukmergiškiams. Gal jie kuria naują dainą, gal verslą ar kompiuterinę programą. Kiekvienas žmogus yra miesto kūrėjas, čia paliekantis svarbų savo pėdsaką. Mano paauglystė praėjo parke, klausantis draugų brazdinamų gitarų. To ir linkiu savo miestui – kad nenutiltų skambesys. Tegu parkuose skamba vaikų juokas, tegu pro Meno mokyklos langus girdisi Šopenas, tegu dunda statybos, bumbsi šventės – tada visas pasaulis išgirs Ukmergės miesto vardą“, – teigia kūrybiškoji A. Kavaliauskaitė.

Gytis, Raminta, Akvilė – puikiai savo pavyzdžiais iliustruoja daugelio ukmergiškių portretą. Tai – pašėlę, talentingi, nuoširdūs, kvėpuojantys laisva rokenrolo dvasia ir mylintys savo miestą žmonės, kurie ramioje kasdienybės tėkmėje dažnai nė nepastebi to, kokie iš tikrųjų yra. Kiekvienas miestas – tai jo žmonės.

„Į savo 690-uosius gyvavimo metus įžengusi Ukmergė yra pilna rokenrolo dvasios savo istorijoje, mene, muzikoje ir kasdienybėje. Dėka kelis dešimtmečius čia vykusio triukšmingo “Rockmergės” festivalio, įkvėpusio roko muzikos energija ir laisve visa Lietuvą, Ukmergė jau seniai garsėja kaip lietuviško roko sostinė.

Tikimės, kad šis ypatingas miesto gimtadienis visiems atneš daug įspūdžių, gerų emocijų ir kūrybinių impulsų miesto gyvenimui. Tiek ukmergiškius, tiek miesto svečius kviečiame didžiuotis šimtmečiais turtinga Ukmergės istorija, bet dar svarbiau – pažvelgti į patį miestą ir jo žmones šiandien – kokie esame ir kuo gyvename“, – taip šiais metais kviečia visus į Ukmergę rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

www.ukmerge.lt

Tauro GŪDMANTO nuotraukos

Sieniniame 2023 metų kalendoriuje – ukmergiškių nuotraukos.

Jono Basanavičiaus gimnazijos mokiniai savo miestui sukūrė jubiliejinį kvapą 690U.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Pinigai gi is biudzeto :
    Balciunenei ne!
  • Vytautas :
    Glušių kompanija kuri net neišmano Ukmergės istorijos vietoj tikro miesto gimtadienio švenčia žygį į Ukmergę. Kaip Jums tautiečiai negėda teršt Ukmergės vardą?
  • Ramunas :
    Ukmerges pilis pastatyta 1225 metais. 1333 m. Hermano Vartbergės kronikoje minimas Livonijos ordino žygis į Ukmergę. Ka jus cia svenciat 690? Kazkoks durniu laivas
  • O.k. :
    s://youtu.be/hDpFzpi0h2A
  • **** :
    Balciuniene turbut auku iesko...

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas