,,Girdėnų ulyčios“, „Po liepom“ ir „Palėpės“ kolektyvai.

Kultūra

Rajoninė teatrų šventė išaugo į regioninę

Rasa ŠIMONIENĖ

Kultūros centro Veprių skyriaus renginių organizatorė

 

Veprių kultūros namuose vyko devintoji teatro šventė „,Miražai“. Džiugina, kad iš rajoninės šventės išaugome į regioninę, kad turime savo šaunius žiūrovus, be to, renginys vyko dvi dienas.

Pirmoji šventės diena buvo pilna naujų pažinčių, draugų susitikimų, geros nuotaikos ir šypsenų. Molėtų žmonių su negalia sąjungos satyros ir humoro grupė ,,Molėtuvka“ parodė pjesę ,,Kaip įmontuoti Laimę“ (režisierius Pranas Pliuška). Vaidinime įvairiais būdais bandoma nelaimingą žmogų „padaryti laimingu“… nors kartais užtenka tik paklausti, pajausti, išgirsti…

Širvintų kultūros centro Kiauklių filialo mėgėjų teatras parodė pagal Ievos Simonaitytės apysaką pastatytą pjesę ,,Pikčiurnienė“ (režisierė Asta Amankavičienė). Spektaklyje atgyja senojo kaimo papročiai, dainos, rateliai ir šokiai.

Pertraukų metu susirinkusiuosius linksmino Širvintų kultūros centro Družų filialo humoristinių personažų atlikėja Janina Jankauskienė.

Ypatingai džiaugiamės ukmergiškės Astos Girnienės nertų kaukių paroda. Autorė papasakojo, kaip ir kodėl gimė šie darbai, norintieji kaukes galėjo užsidėti, nusifotografuoti.

Antrąją šventės dieną buvo visko: šypsenų, slapčia nubrauktų ašarėlių, juoko, netikėtumų ir staigmenų. Švenčionių rajono Svirkų kaimo bendruomenės teatro grupė ,,Girdėnų ulyčia“ parodė nuotaikingą, tarmiška kalba žavintį spektaklį ,,Spaviedis“ (režisierė Virginija Sinkevičienė). Smagiai juokėmės stebėdami kaimo davatkėlių ,,nuodėmingus“‘ nuotykius ir pamąstymus.

Liaušių skyriaus mėgėjų teatras „Po liepom“ parodė Veronikos Ruminavičiūtės pjesę „Sunki našta“, režisierė Lina Monkevičienė. Ne vienas nubraukė ašarą stebėdamas, kokia našta tampa mama savo vaikams, kai paaiškėja, kad pavogti už parduotą namą gauti pinigai…

Pertraukos metu koncertavo instrumentinis trio, vadovaujamas Edvardo Ratauto.

Nuoširdžiai dėkojame šventę rėmusiems Egidijai ir Broniui Zareckams, už gausius aplodismentus ačiū tariame šauniesiems žiūrovams, už visokeriopą pagalbą – Algiminai Uselienei, Zitai Jurenkovienei ir visam „Palėpės“ teatro kolektyvui.

Autorės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas