Turnyro dalyviai, rėmėjai, svečiai.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Kultūra, Naujausi

Lyduokiečių šventėje – kultūriniai, edukaciniai, sportiniai renginiai

Giedrė ŠATAITĖ

Visą savaitę – liepos 19–24 dienomis, Lyduokiuose vyko tradicinė Vidurvasario šventė. Jos metu buvo organizuota daug edukacinių, pažintinių, kultūrinių, sportinių renginių.

 

Spaudinių parodoje – kraštotyrinė medžiaga

Juos organizavusios Lyduokių kaimo bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė pasakojo, kad renginiai prasidėjo antradienį – Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Lyduokių filiale atidaryta spaudinių paroda „Mūsų kraštas – Lyduokiai“. Eksponatus rinko šio filialo vyresnioji bibliotekininkė Janina Baškauskienė. Parodoje eksponuojama 10 knygų, daug įdomios kraštotyrinės medžiagos iš senųjų laikraščių apie kaimus, žymius žmones. Atėjusieji į biblioteką gali rasti netgi 1908 metais laikraštyje „Šaltinis“ spausdintą publikaciją apie Lyduokius, šio krašto kroniką nuo 2018 metų, kitos informacijos.

Mokėsi vilnos vėlimo meno

Trečiadienį surengta vilnos vėlimo edukacinė programa. Ją bendruomenės namuose vedė edukatorė, Meno mokyklos mokytoja Andora Stiškienė. Anot A. Pusvaškienės, susirinko nemažas būrys norinčių išmokti šio meno. Suaugusios moterys gamino papuošalus – gėles, o mergaitės – žaislus.

Mergaitės ir moterys mokėsi vilnų vėlimo meno.

Ekskursija į Taujėnų dvarą

 Mėgstantys keliauti pakviesti važiuoti į Taujėnų dvarą. Lyduokiečius pasitiko pats dvaro šeimininkas Konstantinas Radvila, pasipuošęs bajorišku apsiaustu, bajoriška kepure, papuošta povo plunksnomis. Jis papasakojo dvaro atsiradimo istoriją, aprodė patalpas.

„Esame dėkingi Želvos gimnazijos vadovui Vidui Tavorui, skyrusiam autobusėlį šiai išvykai“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė.

Ekskursija Taujėnų dvare.

Mažųjų žaidimų aikštelė pildosi naujais įrenginiais

Pernai Vidurvasario šventės metu, vykdant savivaldybės remiamą projektą „Gera žaisti lauke“, prie bendruomenės namų buvo atidaryta vaikų žaidimo aikštelė. Tęstinio projekto „Gera žaisti lauke-2“ dėka aikštelė pasipildė naujais įrenginiais – spyruokliniu arkliuku ir balansinėmis sūpuoklėmis.

Penktadienį juos jau galėjo išbandyti mažieji lyduokiečiai ir atostogaujantys kraštiečių vaikai bei anūkai. Atidarymo šventėje dalyvavo ir savivaldybės meras Rolandas Janickas. Jis ne tik perkirpo juostelę, bet ir padovanojo pintinę UAB „Ukmergės duona“ keptų grybų. „Džiugu, kad šį projektą, kaip ir praėjusiais metais, finansiškai parėmė ir ūkininkas Valentinas Genys“, – sakė A. Pusvaškienė.

Pirmininkė pridūrė, kad šiam renginiui vaikai noriai ir su džiaugsmu ruošėsi – pūtė balionus, juos rišo, derino pagal Lietuvos vėliavos spalvas.

Vaikų žaidimų aikštelės atidarymo juostelę perkirpo ir meras R. Janickas.

Stalo teniso turnyras

Pernai kraštiečių seserų Alvydos Pusvaškytės-Gasiniauskienės ir Nijolės Pusvaškytės-Grivačiauskienės iniciatyva organizuotas pirmasis stalo teniso turnyras. Kadangi jame jėgas panoro išbandyti nemažai šventės dalyvių, nutarta tokį surengti ir šiemet. Ir vėl raketes į rankas paėmė ir stojo prie stalų varžytis ne tik suaugusieji, bet ir vaikai.

Vėl stipriausi deltuviškiai

Šeštadienį nuo ryto prasidėjo tradicinis, jau 19-asis, mažojo futbolo turnyras, kuris organizuojamas pagal savivaldybės remiamą, bendruomenės vykdomą projektą „Aš galiu. Tu gali. Mes visi galim“. Jame dalyvavo Vidiškių, Deltuvos, Taujėnų, Lentvorų ir bendra Lyduokių–Virkščių komandos.

Varžyboms teisėjavo Artūras Rabašauskas. Jau antrus metus iš eilės turnyrą laimėjo ir taurę išsivežė Deltuvos komanda, antroje vietoje – Lentvorų futbolininkai, treti – vidiškiečiai, ketvirti buvo taujėniškiai.

Pirmą vietą iškovojusiai komandai įteikta taurė, prizininkės apdovanotos medaliais, suvenyrais.

Jauniausias varžybų žaidėjas buvo 13 metų Rapolas Putinauskas (Lentvorai), vyriausias – 63-ejų Virgis Bundonis (Deltuva). Geriausiu vartininku pripažintas Deividas Kavoliūnas (Lentvorai).

Kadangi tradicinis turnyras jau turi savo istoriją, buvo eksponuotos fotografijos, kuriose užfiksuotos 18 metų vykusių renginių akimirkos.

Futbolo turnyrą tradiciškai parėmė bendrovės „Eckes Granini“ vadovas kraštietis Marius Gudauskas – jo dėka visi galėjo atsigaivinti sultimis. Po varžybų ragauta taujėniškių išvirta žirnių košė.

Turnyro dalyviams, svečiams ir rėmėjams buvo įteikti Žemės ūkio ministerijos skirti prizai.

Žiūrovus sužavėjo dainininkė Katažina Zvonkuvienė

Renginius vainikavo dainininkės Katažinos Zvonkuvienės koncertas, kurį finansavo Kultūros centras. Gausiai susirinkusius žiūrovus pakerėjo ne tik dainininkės atliekami kūriniai, bet ir nuoširdus bendravimas, gebėjimas išjudinti publiką.

Šv. Mišios – lauke

Sekmadienį Lyduokių šv. Mykolo arkangelo bažnyčioje vyko Šv. Marijos Magdalietės atlaidai, buvo aukojamos šv. Mišios. Kadangi bažnyčia remontuojama, melstasi lauke.

„Džiaugiamės, kad visą savaitę nė viena diena nebuvo lietinga, tad gerą nuotaiką kėlė ir puikus oras“, – neslėpė A. Pusvaškienė.

Aktyviai prisideda bendruomenės nariai, kraštiečiai, kiti rėmėjai

Kadangi prieš kiekvieną šventę ir jos metu atsiranda įvairių darbų, pirmininkė dėkinga talkinanusiems bendruomenės nariams, kraštiečiams, kitiems lyduokiečiams.

„UAB „Bikuvos prekyba“ skyrus dažų, Virginija ir Romas Navickai nudažė Slabados koplytėlę. Tvarkant bendruomenės aplinką, labai daug prisidėjo Regina Mickutė-Dagienė, Zita Jankūnaitė-Kunigėlienė, Stasė Strockutė. Taip pat varžybų metu, per atlaidus ir koncertą padėjo Andrius ir Almantas Jasiūnai, Alvydas Morkūnas, Mykolas Valaika.

Savo produkcija parėmė rajono Vartotojų kooperatyvas.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas