Kartu minėjome ir Valstybės dieną.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Kultūra, Naujausi

„Laičių dienose“ – renginių įvairovė

Ramunė VARNIENĖ

Laičių kaimo bendruomenės pirmininkė

 

Egzistuoja toks stereotipas, kad kaime gyventi sunku, nes reikia daug ir sunkiai „arti“. Manau, kad dirbti reikia visur, nes nuo to priklauso kiekvieno gyvenimas ir jo kokybė. O ilsėtis, turiningai leisti laisvalaikį kaime galima taip pat įdomiai, aktyviai bei kokybiškai kaip ir mieste.

Nors Laičiuose neturime kultūros darbuotojų, bet stengiamės kasmet organizuoti nors po kelis įsimintinus renginius. Šiemet vietos gyventojai ir svečiai buvo pakviesti į parką kartu švęsti „Laičių dienas“. Kadangi dabar vasara ir gamta dovanoja daugybę žiedų bei spalvų, todėl lauko sceną-pavėsinę, Rasos Baublytės iniciatyva, išpuošėme pačiais gražiausiais lauko žolynais. Liepos 6-ąją minėdami Lietuvos karaliaus karūnavimą, giedojome himną, gilinome žinias viktorinoje apie Lietuvą, edukavome šakočio kepimo procese, žaidėme žaidimus. Na, o liepos 16-ąją turėjome daugiau veiklų. Visos šventės metu vaikus džiugino pripučiamas batutas, vyko tinklinio varžybos, viktorina apie Laičius. Taip pat sveikinome varduvininkes, ragavome Dianos Usonienės, Vidos Varnaitės, Aldonos Kriukelienės virtą gardžią košę, Danguolės Baublienės girą. Išklausėme ir žolininkės, vaistinių arbatų kūrėjos, edukatorės Giedrės Radzevičiūtės sveikatinimosi paskaitą, įsigijome jos paruoštų arbatų. Visų dėmesį prikaustė šnaucerių veislės kalytė Rada, kurios šeimininkės Natalija ir Lena Sokolovos pademonstravo augintinės fizinius bei protinius gebėjimus. Klausėmės Širvintų kultūros centro Alionių vokalinio ansamblio, vadovaujamo Editos Bakšienės, dainų, savo krašto poetės Stasės Ladauskaitės eilėraščių. O Valdo Paškevičiaus gitaros stygos virkdė ne vieno širdį…. Vakarą vainikavo grupės „Mes dar dainuosim“ koncertas.

Nuostabaus šėlsmo sūkuryje palydėjome saulę…

Renginį rėmė Ukmergės rajono savivaldybė, taip pat esame dėkingi nuolatiniams pagalbininkams Daliui ir Valentui Varnams, bendruomenės nariams, svečiams ir visiems dalyvavusiems.

Vyko tinklinio varžybos.

Šakočio kepimo procesas.

Vaikus džiugino pripučiamas batutas.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas