Kultūra

Rajono mėgėjų teatrų šventė-konkursas „Klėtelė“ Taujėnuose

Siekiant skatinti suaugusiųjų mėgėjų teatrų plėtrą rajone, meninio lygio augimą, rajono teatrinių tradicijų puoselėjimą, rengiama Ukmergės rajono mėgėjų teatrų šventė-konkursas „Klėtelė“. Liepos 30 d. ji vyks Taujėnuose, dvaro svirne. Konkurse dalyvaus keturi rajono mėgėjų teatrai.

Šventės programą pradės Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“, švenčiantis savo veiklos 25-metį. Taujėniškiai parodys savo naujausią spektaklį – Vidos Bladykaitės „Nuoma ir trys kiaušiniai“ (rež. Vidmantas Krikštaponis). Buto nuomininkės – motina ir dukra, sprendžia problemą, kaip sumokėti už buto nuomą, kai nėra nei darbo, nei pinigų. Moterys sugalvoja, kad nuomojamą butą galima išnuomoti kitiems, o dukra dar ir paragina motiną imtis būrėjos vaidmens.

Siesikų mėgėjų teatras „Pantis“ (rež. Valentina Karaliūnienė) į šventę-konkursą atvyksta su Vytauto Kupšio komedija „Jaunikio medžioklė“. Istorija žiūrovus nukels į ką tik atkurtos Lietuvos laikus. Buvusio kolūkio pirmininko duktė Agnė susipažįsta su žaviu amerikiečiu Jonu, tačiau tik pradėjus planuoti vestuves paaiškėja, kad jo tikslas – ne vesti, o išvilioti pinigus.

Veprių mėgėjų teatras „Palėpė“ (rež. Rasa Šimonienė) jau 23 metus nuotaikingais pasirodymais džiugina žiūrovus. Tą jie darys ir šventės metu, pristatydami komišką meilės istoriją – Edmundo Untulio „Nosis su apgamu“, apie buities ir gyvenimo „užmuštą“ meilę, kuri po sukrėtimo sugrįžta…

Konkursinę programą užbaigs Liaušių mėgėjų teatras „Po liepomis“. Teatras susikūrė 2018 m. „Klėtelėje“ žiūrovai išvys naujausią jų premjerą – Veronikos Ruminavičiūtės „Sunki našta“ (rež. Lina Monkevičienė, dailininkė – Silvija Liumparienė).

Pertraukų metu Šventupės ansamblis „Šventerečius“ pristatys teatralizuotą muzikinę programą „Ponios Julijos sekretai“, o į dainų sūkurį įtrauks Taujėnų vokalinis ansamblis.

Šventės pabaigoje pasirodys svečiai – Kupiškio kultūros centro Skapiškio mėgėjų teatras „Stebulė“ (rež. Vita Vadoklytė). Režisierė ne tik atvyksta su spektakliu, bet viso renginio metu dirbs vertinimo komisijoje. Kartu su ja rajono mėgėjų teatrų pasirodymus vertins Jonavos kultūros centro Panoterių mėgėjų teatro režisierė Janina Adomaitienė ir Ukmergės kultūros centro mėgėjų teatro režisierė Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė.

Paskelbus konkurso rezultatus, po įvairių apdovanojimų nugalėtojai pakvies visus į kitą mėgėjų teatrų šventę-konkursą „Klėtelė“. Ar ji vyks Siesikuose, Vepriuose, Liaušiuose ar vėl Taujėnuose? Viskas paaiškės liepos 30 d. Kviečiame atvykti.

PROGRAMA:

11.00 val. Taujėnų mėgėjų teatras „Bičiuliai“

V. Bladykaitė „Nuoma ir trys kiaušiniai“ (rež. V. Krikštaponis)

12.00 val. Taujėnų vokalinio ansamblio koncertinė programa

12.30 val. Siesikų kaimo teatras „Pantis‘‘

Pagal V. Kupšį ,,Jaunikio medžioklė“ (rež. V. Karaliūnienė)

13.30 val. Šventupės ansamblio „Šventerečius“ teatralizuota muzikinė programa „Ponio Julijos „sekretai“

14.10 val. Veprių mėgėjų teatras „Palėpė‘‘

E. Untulis „Nosis su apgamu“ (rež. R. Šimonienė)

15.00 val. Šventupės ansamblio „Šventerečius“ teatralizuota muzikinė programa „Ponios Julijos „sekretai“

15.30 val. Liaušių mėgėjų teatras „Po liepomis“

V. Ruminavičiūtė „Sunki našta“ (rež. L. Monkevičienė)

16.30 val. Renginio svečių – Skapiškio mėgėjų teatro „Stebulė“ spektaklis (rež. V. Vadoklytė)

Bilieto kaina – 3 Eur.

Organizatoriai

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas