Senjorų eisena.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Kultūra

Dalyvavome Žemaitijos regiono šventėje

Janina BADOKIENĖ

 

Jau ne vieneri metai Lietuvos pensininkų sąjungos (LPS) „Bočiai“ Ukmergės klubas „Viltis“ dalyvauja Žemaitijos senjorų šventėse. Šiais metais rinkomės į Naująją Akmenę. Atvyko kolektyvai iš LPS „Bočiai“ Raseinių, Šilutės, Telšių, Skuodo, Klaipėdos, Šiaulių, Šilalės, Plungės, Palangos, Kretingos, Mažeikių, Joniškio, Kelmės bendrijų, Klaipėdos klubas „Klaipėda“, Kretingos senjorų bendrija, Naujosios Akmenės trečiojo amžiaus universiteto bei nuolatiniai švenčių dalyviai „Priekulės senjorai“ iš Latvijos.

Išsirikiavę į šventinę eiseną su vėliavomis ir muzika patraukėme per miestą į Šv. Dvasios Atsiuntimo bažnyčią. Vikaras Justinas Palubinskas paskelbė, kad šv. Mišiose bus meldžiamasi ir už visus senjorų kolektyvus, ir už kiekvieną atskirai. Kunigas pasidžiaugė, kad mes visi turime Dievo dovaną. Muzika, dainos, jų melodija ir žodžiai, kaip sakė J. Palubinskas, priartina prie dieviškojo grožio, skaidrina sielą, padeda išgyventi džiaugsmą, žadina esantį žmonių prigimtinį gėrį. Dvasininkas linkėjo ir toliau belstis į žmonių širdis. Po Mišių buvome kunigo paprašyti sugiedoti Lietuvos himną, kuris, atliekamas apie 300 dalyvių, iškilmingai ir galingai skambėjo po bažnyčios skliautais.

Toliau renginys persikėlė į Kultūros rūmų terasą. Organizacijų vadovų atneštais deglais buvo uždegti du aukurai. Sveikinimo žodžius tarė Naujosios Akmenės miesto bendrijos pirmininkė Ana Žakienė, klausėmės perduotų Seimo nario Valiaus Ąžuolo, Akmenės savivaldybės mero Vitalijaus Mitrofanovo sveikinimų. Koncertą pradėjo šeimininkų choras „Šarma“. Po to scenoje pasirodė ukmergiškiai. Klubo pirmininkas Valmantas Naraškevičius pasidžiaugė nenutrūkstančia ilgalaike draugyste su žemaičiais, dėkojo A. Žakienei už pakvietimą į puikų renginį, visiems linkėjo geros, šventiškos nuotaikos. V. Naraškevičius kartu su linijinių šokių grupe atliko dvi dainas.

Šventėje kolektyvas keitė kolektyvą, skambėjo dainos, sukosi šokėjų poros. Padainavo ir karo pabėgėlė iš Ukrainos Irina. Šventę vainikavo kolektyvų pamėgta bendrai atliekama Prano Škimelio daina „O, Žemaitija!“ Tradiciškai kolektyvai apdovanoti padėkos raštais, suvenyrais, kuriuos įteikė LPS „Bočiai“ pirmininkas Kajatonas Šliogeris. Pereinamoji lazda su užrašu „Sueikēm žemaitē ī kōpeta“ įteikta Skuodo bendrijos pirmininkei Joanai Viščiūnienei.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas