Kultūra

Parodos „Stand up for Ukraine“ pristatymas Kraštotyros muziejuje

Praėjus beveik 80 metų po Antrojo pasaulinio karo, daugeliui Europos Sąjungos valstybių atviras kraujo praliejimas Ukrainoje atrodė kaip neįmanomas scenarijus XXI amžiaus Europoje. Nepaisant to, šis karas Rytų Ukrainoje tęsiasi jau 8 metus. Dabar Kremlius siekia užvaldyti visą šalį, keldamas grėsmę ir kitiems europiečiams.

Tomas J. Daunora, 2019-2021 metais praleidęs daug laiko Ukrainoje, sukūrė projektą „War Shards“ („Karo skeveldros“). Projekte atskleidžiami autoriaus surinkti karo fragmentai iš gynybinės linijos apkasų Rytų Ukrainoje. Instaliacija sudaryta iš šautuvų vamzdžių, lengvųjų ir sunkiųjų kulkosvaidžių šovinių, sprogstamųjų minosvaidžių sviedinių, pradurtų šarvų skeveldrų.

Paroda kviečia europiečius prisiliesti prie šių karo fragmentų ir pajusti šiandienos Ukrainos žmonių kančias. Geografiškai tolimesnėms šalims šių dienų karinė agresija prieš Ukrainą yra sunkiai suvokiama, todėl svarbu karo nusikaltimus ir demokratinės visuomenės naikinimo faktus viešinti bei skleisti Europos Sąjungos šalyse. Gyvu prisilietimu prie vykstančio karo siekiama stiprinti užsienio valstybių piliečių ir lyderių solidarumą su Ukraina ir jos žmonių skausmu.

Ukmergės kraštotyros muziejus kviečia stovėti už Ukrainą drauge. Jau šį sekmadienį, gegužės 8 dieną, 14 valandą, vyks parodos „Stand up for Ukraine“ atidarymas. Parodos svečius kviesime fotografuotis nuotraukos „Sugriautas Kyjivas“ fone bei dalintis šiomis fotografijomis socialiniuose tinkluose su grotažymėmis #WarShards ir #StandupforUkraine, taip siekiant atkreipti Europos dėmesį į įvykius Ukrainoje.

Ukmergės kraštotyros muziejaus informacija

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas