Festivalį perkusininkai pradėjo prie paminklo.

„Istorinė atmintis - dabarties ir ateities pamatas“, Kultūra, Naujausi

Prie Laisvės paminklo vėl skambėjo perkusijos

Arvydas PĖŠINA

 

Kovo 11-oji Ukmergėje paminėta ne tik prie paminklo „Lituania Restituta“, bet ir po dvejų metų grįžusio festivalio „Percussion Ukmergė“ koncertu Kultūros centre.

Pasak minėjimo vedėjo Medardo Meškuočio, Laisvė išlieka, kai kovojama nepaisant sunkumų, nepatogumų ir kai daroma viskas, kas įmanoma. Kovo 11-oji – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena yra, buvo ir bus nepaprastai svarbi visiems savo šalį mylintiems žmonėms.

Vedėjas į aikštę prie paminklo „Lituania Restituta“ pakvietė Antano Smetonos gimnazijos moksleivius įnešti Lietuvos ir Ukrainos valstybines vėliavas. Sugiedojus Lietuvos himną, tylos minute pagerbus žuvusius už Lietuvos ir Ukrainos Laisvę, susirinkusieji tradiciškai prie paminklo padėjo gėlių. Nuskambėjo Justo Jokubausko atliekamos dainos.

Tardamas žodį rajono meras Rolandas Janickas akcentavo, kad giedotą Himną, žodžius Laisvė ir Vienybė šiandien mes suprantame ir matuojam kitaip nei anksčiau. Šiandien už mūsų visų laisvę kovoja didvyriškas Ukrainos kraštas. Jis mums yra pavyzdžiu, kaip reikia mylėti ir branginti savo kraštą.

Netrukus nuskambėjo ir pirmosios festivalio ,,Percussion Ukmergė“ natos. Festivalio meno vadovas Edgars Saksons, festivalio draugai Pavel Giunter ir Guntars Freibergs iš Latvijos sugrojo pirmuosius perkusijų festivalio kūrinius.

Šventinis minėjimas baigėsi kraštiečio Tomo Krivicko-Psicho atliekamos dainos „Didvyris“ įrašu.

Festivalio „Percussion Ukmergė 2022“ koncertas Kultūros centre prasidėjo Mero padėkos ženklo teikimu. Šį kartą garbingas apdovanojimas skirtas Ukmergės švč. Trejybės parapijos klebonui Šarūnui Petrauskui. Kunigas pagerbtas už ganytojišką veiklą ir reikšmingus bei neatlygintinus darbus Ukmergės rajono policijos komisariato labui.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato kolektyvas su šiuo dvasininku turi gilias bendrystės ir draugystės tradicijas. Kunigas Š. Petrauskas tarnystę Ukmergėje eina nuo 2013 metų. Vos pradėjęs dirbti, jis užmezgė draugystę su Ukmergės rajono policijos komisariato kolektyvu, tapo komisariato kapelionu. Šias pareigas klebonas atlieka visuomeniniais pagrindais. Nuo praėjusių metų Š. Petrauskas kapeliono pareigas eina ir Ukmergės Vyčio 1002-oje šaulių kuopoje.

Po dvejų metų pertraukos grįžusio festivalio „Percussion Ukmergė 2022“ koncerto klausėsi pilna Kultūros centro žiūrovų salė. Pirmiausia LRT radijo ir televizijos laidų vedėja Gerūta Griniūtė į sceną pakvietė ukmergiškiams gerai pažįstamą Lietuvos kamerinį orkestrą. Jam dirigavo kylanti žvaigždė Karolis Variakojis. Koncertas prasidėjo simboline nata – M. K. Čiurlionio preliudais. Scenoje taip pat pasirodė svečias iš Italijos Filippo Lattanzi. Antroje koncerto dalyje perkusijos galimybes demonstravo festivalyje daug kartų groję Guntars Freibergs (Latvija) ir P. Giunter (Lietuva).

Kitą dieną festivalis persikėlė į Vilnių. Čia Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje koncertavo tie patys atlikėjai, koncertą vedė LRT Klasika vadovas Julijus Grickevičius.

AUTORIAUS nuotraukos

Mero padėkos ženklu apdovanotas kunigas Š. Petrauskas.

Nuolatinis festivalio dalyvis P. Giunter.

„Percussion Ukmergė 2022“ koncerto metu Kultūros centro salė buvo pilna.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas