Skambėjo atliekamos dainos.

„Ukmergės krašto atradimai“, Kultūra

Dainuoti ir šokti kvietė rajono muzikantai ir dainininkai

Arvydas PĖŠINA

 

Po dvejų metų pertraukos, paskutinę dieną prieš Adventą, kai dar galima dainuoti ir šokti, į Kultūros centrą susirinko rajono muzikantai, dainorėliai ir pasakoriai. Čia vyko tradicinė šventė „Padainuokim susiėję“.

Pasakorės Janė Giedraitienė iš Vidiškių pasakojo apie žąsis ir „biedną“, bet gudrų žmogų, ukmergiškė Jūratė Martinkutė – apie katiną, Rasa Šimonienė iš Veprių – apie Laimę, Vida Remeikienė iš Valų – apie „čerauninkus“, Ingrida Graužinienė iš Sližių – apie piršlybas.

Renginį pradėjo Kultūros centro folkloro ansamblis „Pyniava“ (vad. Vilma Mulevičiūtė-Sabaliauskienė). Po nuskambėjusios sutartinės ansamblis dainavo tik apie žirgelius, nes prieš keletą dienų buvo minėta Lietuvos kariuomenės diena.

„Pyniavą“ pakeitė Kultūros centro folkloro ansamblis „Dagilėlis“ (vad. J. Martinkutė). Grodama kanklėmis vadovė pakvietė žiūrovus pritarti dainai. Kolektyvui atlikus nuotaikingą ukmergietišką dainą, šokiui buvo pakviesti ir susirinkusieji. Kultūros centro Sližių skyriaus folkloro ansamblis „Siemanys“ (vad. Stasė Novikienė) priartino žiūrovus prie folkloro.

Jauniausias ir jaunatviškiausias kolektyvas – Kultūros centro Pabaisko skyriaus vokalinis instrumentinis ansamblis „Šilojas“ (vad. Marius Mikučionis) ne tik dainavo, bet ir grojo, kvietė „mergiotes ir berniokus patancavoti“. Šokančių vis daugėjo…

Kultūros centro Želvos skyriaus Želvos armonikieriams (vad. Vaclovas Butkus) užgrojus valsą, o paskui – polką, šokti pakilo ne tik šventės dalyviai, bet ir žiūrovai. Todėl ir renginys vien tik armonikierių pasirodymu nesibaigė.

AUTORIAUS nuotr.

Šokėjai suko ratelius.

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas