„Baltoje vakarienėje“ – gausus dalyvių būrys.

Kultūra, Naujausi

Lietus nesutrikdė tradiciniu tampančio labdaringo renginio

Nijolė STUNDŽIENĖ

Rugpjūčio 19-ąją jau trečius metus iš eilės Ukmergės LIONS klubas surengė ,,Baltą vakarienę“. Šįkart ji vyko renovuotame Ukmergės miesto Pilies parke. Nors tądien šiek tiek lynojo, krituliai neišsklaidė balta elegancija ir dosnumu pasižyminčio renginio.
Sumanymo iniciatorė, Ukmergės LIONS klubo prezidentė Renata Račickienė „Gimtajai žemei“ sakė, kad šiemet į „Baltą vakarienę“ susirinko 150 dalyvių, o renginio pajamos pasiekė 5 700 eurų.
Kadangi klubo veiklos kryptis – pagalbos suteikimas negalią turintiems asmenims, surinktos lėšos bus panaudotos pagal paskirtį. „Šiuos už bilietus surinktus ir renginio metu paaukotus pinigus skirsime neįgaliems vaikams, turintiems mokymosi ir socializacijos sunkumų. Šiuo metu su klubo nariais diskutuojame, tariamės, ieškome geriausio sprendimo. Rajone yra nemažai šeimų, auginančių autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus. Per įvairias edukacines programas norėtųsi jiems organizuoti gyvūnų terapijos ir kitus užsiėmimus“, – sumanymais dalijosi klubo prezidentė.

Ji pasidžiaugė, kad labdaringo vakaro metu vyravo jauki atmosfera, visus vienijanti bendrystė, nuoširdumas.
„Baltoje vakarienėje“ sulaukta svečių iš įvairių Lietuvos LIONS klubų, žmonių iš kitų miestų, taip pat kolegų iš „Rotary“ klubo, ukmergiškių. Susirinkusieji vilkėjo baltus drabužius, visi atvyko su savo lauknešėliais.
Baltomis staltiesėmis dengtų stalų floristiniu dekoravimu, aplinkos elegancija pasirūpino vardo „Zylė“ įkūrėja ukmergiškė Erika Jakimavičienė. Dalyvių saugumą jau trečius metus užtikrino UAB „AASE“. Garso aparatūrą renginiui paskolino Ukmergės kultūros centras.
Vakaro metu akordeonu grojo ukmergiškis Lukas Petrovas, visus linksmino rokenrolo grupė „Big Bam Jam“.
Tradiciškai surengtas ir aukcionas, kuriame vyko varžytinės dėl vakarienės architekto ir grupės „Antis“ lyderio Algirdo Kaušpėdo namuose. Pradinė šio pasiūlymo vertė nuo 200 eurų išaugo iki 1 200 eurų.
Šventę vedė Kotryna Šemetaitė, akimirkas įamžino fotografai Paulius Šemeta ir Eglė Leleikaitė.
„Beje, Eglė nuo gimimo turi klausos negalią. Nuo 4,5 metukų naudoja kochlearinį implantą. Ukmergės „Rotary“ klubo lėšomis implantuotas aparatas padėjo mergaitei puikiai integruotis į socialinį gyvenimą. Ji yra Vilniaus dizaino kolegijos Taikomosios fotografijos studentė ir šį vakarą buvo mūsų renginio rėmėja“, – pasakojo LIONS klubo prezidentė R. Račickienė, pridurdama, jog dalyvavo ir daugiau negalią turinčių ukmergiškių.
Pernai vykusios „Baltos vakarienės“ metu dalis surinktų lėšų buvo skirtos padėti regos negalią turinčiai ukmergiškei maratonininkei Aušrai Garunkšnytei pasiruošti Tokijo parolimpinėms žaidynėms. Deja, dėl patirtos traumos ji negalėjo išvykti į žaidynes.
Nuotraukos iš Ukmergės LIONS klubo „Facebook“ puslapio

 

Ukmergės LIONS klubo nariai trečią kartą organizavo elegantišką šventę.

Renginyje vyko aukcionas dėl vakarienės su A. Kaušpėdu (dešinėje). Svečią ukmergiškiams pristatė klubo nariai Nikas Samuolis (viduryje) ir Henrikas Ivanauskas

Vakarienėje dalyvavo ir negalią turintys ukmergiškiai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Cirkas :
    Kokie cia verslininkai... turguje prekiauti skudurais is Lenkijos nera verslas. Ir as taip galiu... ir dar daug pvz.
  • Atsakymas Klausimui :
    Todėl, kad jie protingi.
  • Nu :
    O sako gydytojai mažai uždirba ir Samuolis ir Petrovą ten juokinga ir tiek
  • Svarbiausia įvaizdis :
    Ukmergė mažas miestas, vieni kitus žino, tad sunku su įvaizdžiu "Psiaudo verslininkams", svarbu atrodyti sėkmingam.
  • Ukmergiskei: :
    Kokie cia verslininkai visu masinos lizingines, imantys parama nuo covid, kai kurie net i parduotuves baltus rubus sugrazino po vakarienes kad nereiketu pirkti
  • Ukmergiškė :
    Niekaip nesuprantu - kokia čia labdara, jei vienam žmogui gavosi atseit paaukoti tik po 38 eurus, o dalyvavo verslininkai
  • Teisybes delei :
    Šių metų renginys buvo pats nykiausias. Jei pirmaisiais metai jautėsi pakili nuotaika ir dvasia, šį kartą jaučiausi lyg eiliniame "surink pinigus" renginyje, kur "kažkas ateina pasipuikuoti prieš kažką". Labai labai silpnas vaizdas, kad net Kaušpėdo dalyvavimas nepadėjo. Jei pinigai nekeliautų labdarai, sakyčiau, kad gaila, kad leidau. Ar dalyvausiu dar kartą? Tikrai ne. P.S. Renginio išpildymas pilnai atitinka paskutinių turbūt jau 2 metų "liūtukų" veiklą - visu greičiu žemyn.
  • Klausimas :
    Ukmergeje yra bent 7 multi milionieriai taciau nei vieno is ju nera nei Lions nei Rotary klube ir jie nesiruosia ten kelti kojos idomu kodel?
  • Arnoldui :
    Buvo Petras buvo tvarka atejo ipedinis Povilas - neber tvarkos ir jam paciam reik apsaugos
  • Samas :
    Algos ir pajamos aukstyn o aukojamos sumos kiekvienais metais vis zemyn! Nebloga tendencija
  • Arnoldas :
    Galvoju kad cia dalyvavo ir pats AASE direktorius kuriam paciam labai yra reikalinga apsauga nuo Globay vyruku su kuriais konfliktuoja uztai ir saugo rengini
  • Mantas :
    Paskutinej foto cia ne ta pati fyfa kur su mineralinio buteliuku vasaros pradzioj vazinejo su isnuomotu nauju Audi Q7 ir maivesi kad cia jos?
  • Ramunas :
    Nagi nagi dalyviu sauguma jau trecius metus uztikrina AASE labai idomu butu suzinoti kodel tokiems garbiems sveciams kurie nuolat aukoja ir padeda yra reikalinga apsauga?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas