Kultūra, Naujausi

„Vilkamirgės“ galerijoje – nauja paroda

Nuo rugpjūčio 16 iki rugsėjo 15 dienos „Vilkamirgės“ galerijoje veikia menininkės, meno daktarės Dovilės Dagienės – DoDa fotografijų paroda „Augalų atmintis“.
Tai jau keletą metų vykdomas projektas, didelės apimties studija, įtraukianti istorinius tyrimus, dokumentus, liudijimus, interviu ir keliones po Lietuvą ieškant medinių sinagogų. Projekto dalis, pavadinta „Augalų atmintis. Medinės sinagogos“, tęsia pradėtą retų architektūrinių paminklų – medinių sinagogų ir aplink jas esančių kultūrinės atminties likučių tyrimą, siekia atkurti nutrūkusį ir tragiškai pasibaigusį pasakojimą apie Lietuvos žydus, sugrąžinti prarasto, neišgyvento laiko liudijimą. Ant nykstančių medinių paminklų augantys istorinių žydų gyvenviečių augalai patys tampa savitais laiko paminklais, istorijos liudininkais. Pasitelkiant fotografijos mediją, simbolio ir metaforos kalbą, šie kūriniai ne tik liudija tragedijos mastą, bet ir plečia dokumentinio pasakojimo galimybes.
Galerijos adresas: Vienuolyno g. 14, Ukmergė, darbo laikas: pirmadieniais-ketvirtadieniais nuo 9 iki 17 val., penktadieniais nuo 9 iki 15.45 val.
Tel. pasiteirauti 8 656 66 924.
„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas