T. Terekas parodai sukūrė išskirtinį fotografijų ciklą.

„Ukmergės krašto atradimai“, Kultūra

Parodoje – fotografijos entuziastai, šviesos optimistai

„Vilkamirgės“ galerija, veikianti Kęstučio a. 2–2, II aukšte (įėjimas iš Vienuolyno g.), kviečia į trijų fotografų, kuriuos pernai pristatė šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius’20“, parodą. Ukmergėje veikianti galerija sostinėje vykusioje mugėje dalyvavo jau trečią kartą ir pateikė Žilvino Glušinsko (g. 1972 m.), Tomo Tereko (g. 1977 m.) ir Vadimo Šamkovo (g. 1986 m.) kūrybą. Šių autorių darbus dabar gali išvysti ir ukmergiškiai.

„Skaitmeninės technologijos išvadavo tradicinę analoginę fotografiją nuo techninio, taikomojo aplinkos dokumentavimo ir leido tiems, kam tai svarbu ir įdomu, labiau gilintis į tradicinės technikos raiškos galimybes ir menines šviesos pasaulio paslaptis, – su darbų autorių kūryba supažindino VšĮ „Trys kaimai“ parodų kuratorė Oksana Judakova. – Mūsų pristatomi menininkai yra fotografijos entuziastai, šviesos optimistai, neleidžiantys naujųjų technologijų verpete pražūti senoms tradicinėms fotografijos formoms ir prietaisams. Visi su pasišventimu aukoja savo gyvenimo laiką vis iš naujo pamatyti šviesos fenomeną ir analoginės fotografijos pagalba parodyti jį žiūrovui. Galerijos pristatomi autoriai yra visai kitokio pasaulio atradimų sūkuryje. Tai ne skaitmeninės fotografijos greitas ir lengvas tikrovės paveikslėlių tiražavimas, taip įprastas jos vartotojams. Kūrėjai eksperimentuoja „lėtosios“, analoginės fotografijos srityje, dirba įvairiomis technikomis: pinhole, liuminografija, lithprint etc. Savo raiškos viražuose jie jungia ir analoginę bei skaitmeninę technikas, kurios puikiai viena kitą papildo, ir būtų viena be kitos neįmanomos.“

Vienas iš autorių – T. Terekas – specialiai parodai Ukmergėje sukūrė darbą „44 RANDOM PHOTOS FROM MOBILE PHONE AND SOME SELFIES“.

Parodą galima apžiūrėti iki birželio 18 dienos, galerija veikia darbo dienomis, nuo 9 iki 17 val.

„G. ž.“ inform.

Reklama: nasicomyfoto.lt

Mus remia:

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas