Kultūra, Naujausi

Daugiausia „Šokių dienos“ dalyvių – darželinukai

Emilija URBONAVIČIŪTĖ

Vytauto Didžiojo universiteto studentė

Saulėtą ir šiltą trečiadienį įvyko Kultūros centro organizuojamų „Meno dienų“ pirmasis renginys „Šokio diena“. Programoje buvo trys dalys. Pirmosios dvi skirtos mažiesiems dalyviams: „Šok ir tu“ – su choreografe Egidija Marenanu, „Šokim trypkim“ – su choreografe Regina Zabieliene. Po to šokių mokytoja E. Marenanu visus pakvietė masiniam šokiui aikštėje prie Kultūros centro.

Edukacijų metu iš visų miesto lopšelių-darželių sugužėję vaikai Kultūros centro salėje galėjo pasimokyti paprastų šokių žingsnelių ir linksmai pasibūti su savo bendraamžiais. Juos atlydėjusios auklėtojos taip pat įsiliejo į šokių sūkurius.

Pirmoji edukacinė programa buvo skirta išmokyti ir įtraukti vaikus į linijinių šokių šėlsmą. Šokių vadovė E. Marenanu rodė nesunkius judesius, šoko pagal visiems gerai žinomą Sauliaus Prūsaičio dainą „Vasara 3016”. Išgirdę tokią populiarią ir nuotaikingą melodiją, darželinukai suskubo į salės vidurį. Visi susikaupę bandė atkartoti mokytojus judesius. Nuo šokančiųjų veidų nė sekundei nedingo šypsenos, linksmas šurmulys ir muzikos garsai aidėjo per visą Kultūros centrą.

Šokių mokytojos R. Zabielienės tikslas buvo išmokyti vaikus šokti lietuvių liaudies šokius. Visi buvo pakviesti atsisėsti ir atidžiai stebėti, kaip šoka mokytojos auk-lėtinės – vyresnės mergaitės. Jas matydami mažieji nekantravo, kada ir patys galės suktis kartu. O kai buvo pakviesti, tie, kurie nepavargo po pirmosios edukacinės pamokėlės, griebė draugus už rankų ir ėjo į salės vidurį. Šoko poromis, ratu.

Po šių pamokų visi susibūrė į nuotaikingą žaidimą „Diena/naktis“. Jis vaikams suteikė daug laimės ir juoko.

Per pertrauką trumpai pakalbinome Kultūros centro vaikų renginių ir „Šokio dienos“ organizatorę Tamarą Kvieskienę: „Šį sezoną pirmą kartą sugalvojome mažuosius supažindinti su meno sritimis, leisdami jiems patiems į jas įsitraukti. Šįkart suteikėme galimybę tapti šokėjais, nes norime, kad jie būtų drąsūs, mokytųsi šokti, turėtų suvokimą apie šokį.“ Organizatorės teigimu, vaikams kartais neužtenka drąsos ir paskatinimo mokytis naujų dalykų, jie nedrįsta pirmi kažko imtis. „Atėję į šį renginį mažieji galėjo pabandyti šokti ir taip po truputį atrasti save. Tikimės, kad tai jiems padės judėti toliau“, – įsitikinusi vaikų renginių organizatorė.

Buvo įdomu sužinoti, ar susiklosčiusi padėtis dėl koronaviruso nepakeitė šventės planų: „Juos kažkiek pakoregavo. Visi renginiai planuoti gausesni, tačiau dėl reikalavimų yra nustatytas ribotas žmonių skaičius.“

Po dviejų edukacinių pamokėlių organizatorė pasidalino ir savo emocijomis: „Manau, viskas praėjo gerai, nes vaikai – laimingi.“

Kalbintiems vaikų lopšelio-darželio „Vaikystė“ auklėtiniams renginys labai patiko. Jie džiaugėsi, kad galėjo taip linksmai pašokti su savo draugais. Ne vienas sakė, kad norėtų lankyti šokių pamokas, apie tai pakalbės su tėveliais.

Po vidudienio aikštėje prie Kultūros centro vyko paskutinė „Šokių dienos“ dalis. Žaisminga ir garsi muzika, skambanti per visą Ukmergės centrą, bandė pritraukti praeivių dėmesį. Ne vienas susidomėjęs ukmergiškis sustojo, kiti prisėdo aikštėje stebėti renginio. Žmonių plojimai aidėjo net iš kitos gatvės pusės – viešbučio „Big stone“ terasos. Net pravažiuojančių mašinų vairuotojai stabtelėdavo žvilgtelėti, kas čia vyksta.

Aikštėje pasirodė linijinių ir šiuolaikinių šokių kolektyvai, vadovaujami E. Marenanu, liaudies šokių kolektyvas, vadovaujamas R. Zabielienės. Po šių pasirodymų mokytis šokti buvo kviečiami visi norintys, E. Marenanu rodė žingsnelius. Vėliau visi įsisuko į bendrą šokį.

AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas