A. Repšio nuotraukos.

Kultūra, Naujausi

Nuotraukose – pasaulis iš viršaus

Arvydas PĖŠINA

Kultūros centro dailės galerijoje atidaryta Andriaus Repšio fotonuotraukų paroda „Paukščio akimis“. Parodos pavadinimas puikiai įvardijo jos tematiką – iš viršaus nufotografuoti miškai, laukai, keliai ar miestai. Viskas taip, kaip mato paukščiai. Jų akimis Lietuvą ir pasaulio vaizdus galerijoje bus galima pamatyti iki birželio 30 d.

Viskas, kas eksponuojama parodoje, nufotografuota per vienerius metus. Atidarydamas ekspoziciją autorius pasakojo, kad anksčiau fotografuoti reikėdavo skraidant lėktuvu. Dabar viskas žymiai paprasčiau – fotografuojama drono pagalba. „Iš pradžių net buvo keista, kad nereikia lėktuvo“, – juokavo A. Repšys.

Fotografavimas drono pagalba turi savų privalumų – jis gali skristi labai žemai, todėl yra galimybė nuotraukoje išskirti daugiau detalių. Tačiau atspėti, ką fotografuoji, yra pakankamai sudėtinga, nes, žiūrint iš apačios, vaizdai atrodo vienaip, o kai pakyli – kitaip.

Parodos autorius profesionaliai fotografuoti pradėjo prieš du dešimtmečius, dirbdamas miškininku. Nuo 2000 iki 2017 metų surengė 39 personalines parodas, dalyvavo daugiau kaip 30 grupinių parodų Panevėžyje, Jonavoje ir Vilniuje. Fotografas yra daugelio tarptautinių ir Lietuvos fotografų konkursų laureatas.

AUTORIAUS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas