Kultūra

Puikūs Meno mokyklos auklėtinių pasirodymai

Prasidėjus nuotoliniam ugdymui, natūraliai kilo poreikis jaunųjų muzikantų nutrūkusį koncertinį bei konkursinį gyvenimą perkelti į kitą erdvę. Pasaulinė pandemija bei neišsemiamos šiuolaikinės komunikacinės technologijos Kauno 1-ąją muzikos mokyklą ir Kauno krašto fortepijono mokytojų draugiją paskatino organizuoti pirmąjį Lietuvoje interaktyvų (online) respublikinį jaunųjų muzikantų konkursą „MUZIKA-@“. Konkursas susilaukė milžiniškos sėkmės – buvo pristatyta daugiau kaip 540 video pasirodymų, kuriuose koncertavo per 600 jaunųjų muzikantų.

Konkursantus vertino komisija, kuriai vadovavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Fortepijono katedros profesorė, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė Rūta Rikterė. Komisijoje taip pat buvo Vytauto Didžiojo universiteto dekanas, docentas, humanitarinių mokslų daktaras Saulius Gerulis, Daugpilio muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Spodris Kacans, Kauno Juozo Gruodžio konservatorijos Fortepijono metodinės grupės pirmininkė, mokytoja ekspertė Laima Aksamitauskienė, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos docentė Beata Andriuškevičienė. Sulaukus tokio gausaus dalyvių skaičiaus, konkurso vertinimo komisijoje sutiko dirbti gausybė Lietuvos muzikos ir meno mokyklų ryškiausių mokytojų ekspertų ir metodininkų, pasižymėjusių savo pedagoginiu profesionalumu ir patirtimi.

Šiame konkurse dalyvavo ir Ukmergės meno mokyklos jaunieji pianistai. Vertinimo komisija paskelbė, kad fortepijoninis duetas Adomas Važgauskas ir Augustė Kolaitytė (mokytoja Daina Kriaučiūnienė), pianistė Izabelė Grumadaitė (mokytoja Rasa Ermolavičienė) tapo nugalėtojais.

Antras vietas užėmė pianistai Domantas Adamonis (mokytoja R. Ermolavičienė) ir Lilija Jasiulionytė (mokytoja R. Ermolavičienė). Trečia buvo Rytė Gavrilovaitė (mokytoja R. Ermolavičienė).

 „G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas