Šventės dalyviams įteiktos knygelės.

Kultūra

Šimto eilėraščių puokštė Lietuvai

Genė VAITKŪNIENĖ
Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Šventupės kaimo padalinio vyresnioji bibliotekininkė

Saulėta sekmadienio popietė jau devintąjį kartą sukvietė šventupiečius į poezijos ir dainų šventę „Ant Šventosios upės kranto”.
Šiais metais ji buvo kiek kitokia. Pernai minėjome atkurtos Lietuvos šimtmetį. Todėl kilo mintis Tėvynei įteikti įsimintiną dovaną – suskinti Vidiškių seniūnijos literatų eilėraščių puokštę. Taip gimė knygelė „Šimtas eilėraščių Lietuvai”. Joje, pačių pagamintoje – ne tik eilėraščiai, bet ir vaikų piešinukai, Vidiškių pagrindinės mokyklos moksleivių linkėjimai Lietuvai.
Knygelėje – šešiolikos autorių eilėraščiai, skirti Lietuvai, tėviškei, gimtiesiems namams. Be šventupiečių Stasės Čirbienės, Elenos Matuškevičienės, Reginos Mulevičienės, Genoefos Povilavičienės, Gintauto Ribinsko, Birutės Stundienės, G. Vaitkūnienės, Vidos Žuravliovos leidinukui savo kūrybą pateikė buvusios šventupietės Aldona Čibirienė ir Renata Šapranauskaitė, Vidiškių kultūros skyriaus saviveiklininkai, Vidiškių seniūnijos gyventojai Janė Giedraitienė, Valdutė Kunigėlienė, Regina Nugarienė, Regina Rindzevičienė, Anelė Stancikienė, Vincentas Stankevičius.
Šventėje klausėmės literatų skaitomų eilėraščių, su nedalyvavusiais autoriais ir jų kūryba renginio klausytojus supažindino renginio vedėjos Birutė Gelumbeckienė ir šių eilučių autorė.
Susirinkusius šiltais romansais žavėjo Anykščių rajono Kavarsko romansinio dainavimo trio „Šaltinis“.
Dar vienas gražus akcentas šventėje – rečioniškės A. Stancikienės tapybos darbų paroda. Anelė – darbštuolė bitutė. Suspėja prižiūrėti savo augaliukus, dalyvauja saviveikloje, yra puiki pasakorė, kuria vaizdelius, dainuoja. Pernai biblioteką puošė jos nuotaikingi „Medinukai“, o šiemet – tapyti paveikslai.
Visiems projekto „Šimtas eilėraščių Lietuvai“ dalyviams buvo įteiktos dovanos atminčiai – jų kūrybos leidinukas.
Renginį baigėme „Šventerečiaus“ atliekama šventupiečių himnu tapusia daina „Senam parke“.
Dėkojame renginio dalyviams, svečiams, eilėraščių autoriams, saviveiklininkams, bendruomenei ir visiems, prisidėjusiems prie šio rajono savivaldybės finansuoto projekto „Akcija „100 eilėraščių Lietuvai“ vykdymo ir baigiamojo renginio. Tikimės kitais metais susitikti jubiliejinėje – dešimtojoje poezijos pavasario šventėje.
Emilijos VĖBRIENĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas