Projekto dalyviai R. Augustėnaitė ir M. Misiūnas susitiko su aplinkos ministru K. Trečioku. Aplinkos ministerijos nuotrauka

Jaunimas, Naujausi

Ukmergiškė abiturientė savaitę stažavosi Aplinkos ministerijoje

Šią savaitę trisdešimt atranką perėjusių šalies moksleivių dalyvavo projekte „Moksleiviai – į Vyriausybę 2016“. Tarp jų buvo ir viena ukmergiškė – Antano Smetonos gimnazijos abiturientė Raminta Augustėnaitė. Būsimoji Lietuvos sveikatos mokslų universiteto maisto mokslo specialybės studentė pasirinko Aplinkos ministeriją.

Projektas „Moksleiviai – į Vyriausybę“ vyko aštuntą kartą. Jį organizavo Vyriausybė, bendradarbiaudama su Nacionaline moksleivių akademija, Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos mokinių parlamentu. Jo dalyviais galėjo tapti visi aktyvūs, iniciatyvūs, gerai besimokantys šalies ir užsienio lietuvių bendrojo lavinimo mokyklų dvyliktokai ir šiemetiniai abiturientai. Komisija iš 200 pretendentų atrinko 30 gabiausių. Projekto dalyviai susipažino su Vyriausybės ar pasirinktos ministerijos kasdiene veikla, bendravo tiek su institucijos darbuotojais, tiek su jos vadovais.

Ukmergiškė R. Augustėnaitė į projektą atrinkta neatsitiktinai. Gimnazistė trejus metus dalyvavo biologų olimpiadose, šiemet buvo išrinkta išmintinga metų aplinkosaugininke. Be to, Raminta aktyvi visuomenininkė. Ji yra jūrų skautė, savanoriauja Ukmergės jaunimo laisvalaikio centre, dalyvauja įvairiuose bėgimuose.

Stažuotės Aplinkos ministerijoje metu R. Augustėnaitė kartu su kitu projekto dalyviu, šiauliečiu Mantu Misiūnu susitiko su ministru Kęstučiu Trečioku. Su juo ne tik diskutavo apie aplinkosaugos reikalus, bet ir išmėgino aplinkos ministro kėdę. Po to dalindamiesi įspūdžiais moksleiviai pažymėjo, jog ji nepasirodė minkšta. Taip pat Raminta ir Mantas bendravo su viceministru Linu Jonausku, lankėsi Vandenų, Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio, Atliekų departamentuose, Gamtos apsaugos skyriuje. Projekto dalyviams buvo suteikta galimybė susipažinti su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba, Lietuvos geologijos tarnyba, Generaline miškų urėdija, Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba, jų veikla, darbo specifika, jie išmėgino savo jėgas atlikdami įvairias užduotis.

Į projektą pakviesti moksleiviai visas savaitės dienas praleido praktikuodamiesi pasirinktose ministerijose. Penktadienį Vyriausybės rūmuose jie susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi, taip pat kartu dalyvavo tiesioginėje LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ transliacijoje.

Turininga programa jaunuolių laukė ir kiekvieną vakarą. Jie dalyvavo susitikime su lenktynininku Benediktu Vanagu, aplankė Robotikos akademiją, Priklausomybės ligų centrą.

Projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę“ siekiama skatinti jaunimą domėtis valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose. Taip pat sudaromos sąlygos geriausiems baigiamųjų klasių moksleiviams tiesiogiai susipažinti su Vyriausybės bei ministerijų veikla ir savaitę patiems dalyvauti šioje veikloje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas