Asociatyvi nuotrauka.

Naujausi, Nuomonių telefonas

Daugiabučiams tiekiamo karšto vandens temperatūra kontroliuojama

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Jaunimo gatvės daugiabutyje gyvenanti moteris pasidalino nerimo mintimis, kilusiomis stebint situaciją Kaune, kur per dvi dešimtis gyventojų užsikrėtė ir susirgo legionelioze, keli asmenys nuo šios ligos mirė.

„Nustatyta, kad kauniečiai užsikrėtė per vandenį plintančiomis bakterijomis. Jos išplito dėl tiekiamo nepakankamai karšto vandens. Ar tokia situacija negali pasikartoti ir Ukmergėje? Niekam ne paslaptis, kad daugiabučių namų gyventojai taupydami stengiasi sumažinti karšto vandens temperatūrą. Įdomu, ar kas nors atlieka tiekiamo geriamojo vandens stebėseną, kontroliuoja, kad pastatų karšto vandens sistemose vandens temperatūra būtų ne žemesnė kaip 65 laipsniai?“ – klausė ukmergiškė.

Ji taip pat mano, kad vasaros metu daugiabučių namų administratorius turėtų pasirūpinti, kad visuose gyvenamuosiuose namuose būtų atliktas termošokas.

UAB „Ukmergės šiluma“ direktorius Vydas Paknys paaiškino, kad pastatų karšto vandens sistemų temperatūrą nustato bei kontroliuoja pastato vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

„Vandens temperatūra visoje karšto vandens sistemoje turi būti 50–60 C diapazone. Tam, kad pastatuose būtų užtikrinta reikiama karšto vandens temperatūra, UAB „Ukmergės šiluma“ pagal patvirtintą katilinių temperatūrinį grafiką tiekia ne mažesnės kaip 68 C temperatūros termofikacinį vandenį“, – informavo įmonės vadovas.

Kaip teigė V. Paknys, geriausias laikas atlikti karšto vandens sistemų termošoką – šildymo sezonas, nes tuomet iš katilinių tiekiamo termofikacinio vandens temperatūros būna aukščiausios.

„Tačiau namų administratoriai, kurie yra atsakingi už legioneliozės prevenciją, gali kreiptis į šilumos tiekėją UAB „Ukmergės šiluma“, kuris tokią galimybę suteiks ir šiltuoju metų laiku,“ – patikino direktorius.

Daugiabučius administruojančios UAB „Ukmergės butų ūkis“ direktorius Raimondas Baltaduonis teigė, jog kartais pasitaiko, kad gyventojai, norėdami taupyti ir mažiau mokėti už karštą vandenį, prašo sumažinti tiekiamo karšto vandens temperatūrą: „Mūsų įmonė visada laikosi teisės aktuose nustatytų normų ir kategoriškai atsisako patenkinti žmonių norus ir tiekti žemesnės, nei privaloma, temperatūros vandenį. Manome, kad sveikatos sąskaita negalima taupyti…“

Taip pat direktorius teigė, kad įmonė bendradarbiauja su karštą vandenį daugiabučiams tiekiančia UAB „Ukmergės šiluma“, kartu derina pasiruošimo darbų naujam šildymo sezonui grafikus.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas