Aktualijos, Naujausi

Vyko lauko taktinės pratybos „Budrus velnias 2023“

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja

 

Ketvirtadienį, gegužės 18-ąją, Ukmergėje kaukė specialiųjų tarnybų automobilių sirenos, o gatvėse kaip niekad daug buvo važinėjančių greitosios pagalbos medikų, priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir policijos pareigūnų.

Nuo gegužės 17-osios 7 valandos ryto čia vyko rajono savivaldybės administracijos ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės organizuojamos lauko taktinės pratybos „Budrus velnias 2023“, kurių tikslas – treniruoti karius savanorius bei remti civilines institucijas vykdant taikos meto užduotis ekstremaliųjų situacijų ar didelio masto nelaimės atvejais.

Pratybose dalyvavo kvalifikuoti instruktoriai, apie 70 karių, taip pat Ukmergės rajono policijos komisariato (RPK), Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT), VšĮ Ukmergės ligoninės ir Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties darbuotojai, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos (LRKD) Ukmergės skyriaus nariai, Lietuvos šaulių sąjungos Ukmergės kuopos šauliai ir Radiacinės saugos centro (RSC) atstovai.

Pagal pratybų legendą (PL), dėl vienoje šalies savivaldybėje nustatyto jonizuojančiosios spinduliuotės lygio padidėjimo ir radioaktyviojo užteršimo ore buvo paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija, į rajono savivaldybės teritoriją evakuojami žmonės ir kt.

Trečiadienį kvalifikuoti instruktoriai pratybų dalyvius treniravo, o ketvirtadienį jie jau patys savarankiškai vykdė PL užduotis: Ukmergės RPK pareigūnai su kariais įsteigtuose mobiliuose kelių kontrolės postuose stabdė ir pagal PL tikrino transporto priemones, ieškodami jose nelegaliai gabenamų ginklų, taip pat pagal PL buvo sulaikyti ieškomi asmenys, net laikinai uždarytas rajono savivaldybės administracijos pastatas. GMP ir Ukmergės ligoninės medikai, pagal PL, teikė pirmąją medicinos pagalbą 20-čiai sužeistųjų, patekusių į masinę transporto avariją. Ukmergės PGT kartu LRKD Ukmergės skyriaus nariais bei RSC įsteigė mokomąjį gyventojų Švarinimo punktą, į kurį pagal PL atvyko kitos, galimai radiacija užterštos, savivaldybės gyventojai.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos pastate buvo susirinkęs Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, vyko stalo pratybos, kurių metu aptartas pasirengimas veikti ekstremaliosios situacijos metu bei didelio masto nelaimės atveju.

 AUTORĖS nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Balandis :
    Velnias atėjo -dievo dovana?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas