Kartu su kitų šalių moksleiviais patarles iliustravo ir Ukmergės meno mokyklos auklėtiniai.

Jaunimas

Ukmergiškiai prisijungė prie vieno iš trijų geriausių pasaulyje projekto

Rasa BAČIULIENĖ

Projekto vadovė

 

Ukmergės meno mokyklos auklėtiniai prisijungė prie aštuntus metus vykstančio tarptautinio projekto „Kol gyveni, tol ir mokaisi“, kuris prestižinėje tarptautinėje Londono knygų mugėje buvo nominuotas „International Excellence Awards“ tarp trijų geriausių pasaulyje kategorijoje „Educational Learning Recourses“.

Projekte dalyvauja moksleiviai iš beveik keturiasdešimties Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Norvegijos, Danijos, Ukrainos ir Lenkijos švietimo įstaigų. Jie iliustruoja patarles. Įdomu palyginti, kaip tą pačią patarlę suvokia vaikai iš Lietuvos ir jų bendraamžiai Vokietijoje, Norvegijoje, Danijoje, Ukrainoje, Lenkijoje ar Didžiojoje Britanijoje.

Jau išleisti aštuoni dvikalbiai patarlių žodynai: lietuvių-anglų, lietuvių-rusų, lietuvių-vokiečių, rusų-anglų, lietuvių-norvegų, lietuvių-danų, lietuvių-ukrainiečių ir ką tik pasirodė lietuvių-lenkų patarlių žodynas „Kol gyveni, tol ir mokaisi. Człowiek uczy się przez całe życie“, kurį iliustravo ir Ukmergės meno mokyklos auklėtiniai. Moksleivius į projektą įtraukė mokytojai Dainius Tijūnėlis ir Irutė Kiseliova.

Leidinys „Lietuvių-lenkų patarlės. Kol gyveni, tol ir mokaisi. Człowiek uczy się przez całe życie“.

Patarlės yra tradiciniai posakiai, atspindintys kalbos turtingumą ir tautos charakterį, atskleidžiantys tautos savitumo išraišką. Todėl patarlių perteikimas jaunajai kartai yra labai svarbi ugdymo priemonė. Projektu siekiama skatinti vaikus vaizdingai kalbėti gimtąja kalba ir turtinti kalbos žinias, tuo pačiu mokytis svetimos kalbos ir ją tobulinti per kūrybinę išraišką.

Gegužės 4 d. Ukmergės meno mokykloje pristatytas leidinys „Lietuvių-lenkų patarlės. Kol gyveni, tol ir mokaisi. Człowiek uczy się przez całe życie“ (leidykla „Pamėginčius“). Projekto dalyviai, mokytojai ir mokyklos biblioteka dovanų gavo moksleivių iliustruotas knygas.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas