Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kaip išrinkti konstruktorių vaikui?

Kiekvienas žmogus esa matęs arba girdėjęs apie populiariuosius žaislus konstruktorius. Konstruktoriai yra lavinamieji žaislai, kurie linksmi ir populiarūs visur, tačiau ne tik vaikai mėgsta konstruktorius, bet ir suaugusieji, nes yra skirtingų konstruktorių rūšių. Juos žmonės renkasi dėl kūrybiškumo ir savarankiškumo linksmybių. Konstruktoriai lavina vaizduotę ir loginį mąstymą. Tačiau yra tam tikrų rekomendacijų, kurių reikėtų laikytis, kad vaikas nenusiviltų.

Ar konstruktoriai skirstomi pagal amžių?

Visų pirma atkreipkite dėmesį į saugos įspėjimus: vaikai iki trejų metų neturėtų žaisti su smulkiomis statybinės technikos detalėmis, kurios yra vyresniems skirtuose konstruktoriuose. Jei jūsų vaikui daugiau nei 3 metai, bet jis vis dar mėgsta „paragauti“ žaislų ar naudoti juos kitais nesaugiais būdais, reikėtų rinktis konstruktorius su didelėmis detalėmis. Kiekvienas vaikas vystosi kiek skirtingai, todėl pasitaiko atvejų, kai kurį laiką saugiai su žaislais besitvarkantis trimetis sugalvos, kaip juos išbandyti kitais būdais. Todėl paaiškinti, kaip saugiai elgtis su smulkiomis detalėmis reikėtų draugiškai ir smagiai, kad pokalbis atkreiptų mažylio dėmesį. Pavyzdžiui, jei jūsų vaikui yra penkeri metai, pirmą kartą perkant konstruktorių-mašiną reikia pirkti penkerių metų vaikui skirtą žaislą, nes tai pirmasis jo pirmieji konstruktoriai, kitaip vaikui gali pasirodyti per sunku, jis gali nusivilti savimi ir žaislais, jų nebenorėti. Taigi geriausia pradėti nuo paprasto konstruktoriaus. Jei planuojate įsigyti dovanų konstruktorių, turėtumėte pasiteirauti apie vaiko pomėgius ir gebėjimus. Galbūt mažylis renkasi tik tam tikros tematikos žaislus, o gal jis yra labai įgudęs konstruktorius ir jau turi galimybę rinkti sudėtingesnius žaislus.

Ar galima padėti vaikams žaisti su lavinamaisiais žaislais?

Tėvų ir vaikų ryšys yra labai svarbus, jus gali suartinti konstruktoriai. Daugelis tėvų tikriausiai išgirsta pagalbos su konstruktoriais prašymus, kai vaikas pavargsta ir jam atsibosta tverti konstruktorius, bet jis vis dar nori greičiau sudėti žaislą. Nereikėtų atsisakyti, o po trumpos pertraukos verta į žaidimą įtraukti ir vaiką Jei prarandate kantrybę, darote žalą – ateityje vaikas gali pradėti manipuliuoti ir eiti lengviausiu keliu. Renkant konstruktorių reikia dėmesio, susikaupimo ir, žinoma, laiko. Tai puikus būdas ugdyti vaiko kantrybę ir susikaupimą, tačiau jis pats turėtų apsispręsti, kad toks laisvalaikio praleidimo būdas jam tikrai įdomus, o ne privaloma ugdymo priemonė. Kokybiškus konstruktorius galite įsigyti https://eduko.lt/konstruktoriai 

Jei vaikas neprašo, padėti, net jei matote jį nusiminusį, nieko nedaryti tikrai nėra gera idėja. Vaikams ne viskas išsprendžia iš karto, o kartais sprendimo paieškai prireikia daugiau nei dienos. Taigi, būkite kantrūs ir leiskite savo vaikui išsiugdyti savarankiškumą. Tai suteiks jiems pasitikėjimo.

Kokia kaina yra optimali?

Kartais pasitenkiname pigesnėmis alternatyvomis, ir tai nėra blogai. Tačiau pirkdami savo vaikui abejotinos kokybės konstruktorių rizikuojame ne tik sugadinti savo vaiko laisvalaikį, bet ir nelinksmai išbandyti jo kantrybės ribas. Kodėl? Konstruojami žaislai vaikams yra sudaryti iš mažų dalių, kurios turi puikiai tilpti viena į kitą ir tvirtai laikytis kartu. Jei dalys yra nekokybiškos, žaislas neatlaikys jį surinkus pagal pateiktas instrukcijas. Be to, bus sunku surinkti, nes jei per stipriai paspausite vieną dalį, kita pradės byrėti.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas