Naujausi, Nuomonių telefonas

Reikalinga garsą blokuojanti tvora?

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Gavome skaitytojų elektroninį laišką dėl visą parą dirbančios automašinų plovyklos keliamo triukšmo: „Gyvename netoli naujai atsidariusios automobilių savitarnos plovyklos „Putok“, esančios Vilniaus gatvėje. Nors plovykla atsidarė neseniai, jau užtektinai pajutome jos keliamą triukšmą. Ji dirba visą parą, darbo laikas nėra ribojamas, todėl veikiantys įrengimai puikiai girdisi ir dieną, ir tuo labiau – naktį. Pasitaiko, kai klientų nėra visai, tačiau dažniausiai automašinos atvažiuoja viena po kitos. Dėl kitų šalia gyvenančiųjų nežinome, tačiau mūsų sutikimo dėl to niekas neklausė. Pagal vietines taisykles dėl keliamo triukšmo net žolės pjovimas yra ribojamas tam tikru laiku, draudžiamas sekmadieniais, o plovykla veikia visą parą. Norėtume, jog savivaldybės vadovai ir atsakingi asmenys įvertintų esamą situaciją ir būtų pastatyta garsą blokuojanti tvora, kaip kad yra šalia kitų automobilių plovyklų, taip pat atitinkamai ribojamas darbo laikas.“

Atsakymą į šį ukmergiškių laišką atsiuntė rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Zimblienė.

„Leistiną triukšmo lygį reglamentuoja Lietuvos higienos norma HN 33:2011 „Triukšmo ribiniai dydžiai gyvenamuosiuose ir visuomeninės paskirties pastatuose bei jų aplinkoje“ (HN 33:2011), kurioje nustatyti leidžiami garso lygiai dienos ir nakties metu. Šis dokumentas nustato stacionarių triukšmo šaltinių skleidžiamo triukšmo ribinius dydžius gyvenamuosiuose ir visuomeninės paskirties pastatuose bei jų aplinkoje ir yra taikomas vertinant triukšmo poveikį visuomenės sveikatai. Atkreipiame dėmesį, kad ši higienos norma netaikoma paties fizinio, juridinio asmens ar filialo keliamo ir jį veikiančio triukšmo, žmonių bei gyvūnų keliamo triukšmo, triukšmo darbo vietose ir transporto priemonių viduje esančio triukšmo, buitinių įrenginių (prietaisų) keliamo triukšmo vertinimo atvejais“, – komentavo savivaldybės atstovė.

„Jei gyventojų gyvenimo sąlygų pablogėjimas yra susijęs su ūkinėje komercinėje veikloje naudojamų stacionarių triukšmo šaltinių keliamu triukšmu, šiuo atveju – dėl triukšmą skleidžiančių plovyklos įrenginių, gyventojai gali kreiptis į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą arba jo departamentus, esančius visoje Lietuvoje, o jei triukšmauja į plovyklą atvykę asmenys – skambinti bendrosios pagalbos telefonu 112“, – teigė Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja.

Skaitytojo nuotrauka.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • citrina :
    Kodel rajono ziniasklaida neviesina tarybos nariu islaidu? Ar todel , kad yra savivaldybes finansuojama? Ar ne todel apie savivaldybe tik gerai? Gyventojai laukia pokyciu- skaidrumo ir viesumo.
  • geras :
    Atsakymas iš savivaldybės....puiku- pacitavo įstatymą irpare kreiptis...geras darbas permesti darbus
  • Dainora :
    Ši plovykla senamiestyje išvis neturėjo būti pastatyta, tokie pastatai visoje Europoje statomi pramoniniuose rajonose arba už miesto.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas