Ukmergėje LRK draugijos narius sutiko vicemeras E. Kuodelis (viduryje).

Aktualijos, Naujausi

Raudonojo Kryžiaus savanorių susitikimas su ukmergiškiais

Gegužės 10-ąją Kęstučio aikštėje prie Kraštotyros muziejaus fontano ukmergiškiai buvo kviečiami pabendrauti su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) draugijos nariais. Jie papasakojo apie organizacijoje vykdomas veiklas ir kvietė savanoriauti.

Rajono savivaldybės vicemeras Eugenijus Kuodelis LRK savanoriams įteikė simbolines dovanas ir linkėjo ilgų gyvavimo metų šiai kilnią misiją vykdančiai organizacijai.

Minint Tarptautinę Raudonojo Kryžiaus dieną (gegužės 8-ąją), tokie susitikimai šį mėnesį vyksta visoje Lietuvoje, planuojama aplankyti visas 60 šalies savivaldybių.

LRK – tai viena seniausių ir didžiausių humanitarinių organizacijų Lietuvoje, priklausanti Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio judėjimui. 1919 m. įkurtos organizacijos tikslas – apsaugoti žmonių gyvybes ir orumą, teikti pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms. Tiek vienišam senjorui, tiek nuo karo siaubo ar stichinių nelaimių savo šalyje į Lietuvą bėgančiam migrantui ar krizės paliestam žmogui. Organizacijos programos veiklose siekiama kuo daugiau žmonių išmokyti pirmosios pagalbos, šviesti jaunimą pilietiškumo, savanorystės ir pasirengimo ekstremalioms situacijoms temomis, burti pasirengimo nelaimėms komandą, kuri ekstremalios situacijos metu padeda kitiems žmonėms.

LRK vykdo šias programas: „Šilti apsilankymai“; „Pasiruošimas ekstremalioms situacijoms“; „Prieglobsčio ir migracijos“; „Jaunimo“; „Stipri šeima“; „Pirmoji pagalba“.

Jeigu norite prisijungti prie savanorių komandos LRK, užpildykite savanorio anketą internetiniame puslapyje www.redcross.lt arba kreipkitės į Ukmergės skyrių tel. 8 643 84 832, el. p. ukmerge@redcross.lt

„G. ž.“ inform.

Dainiaus VYTO nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas