Negyvenamas patalpas nusipirko ir pamiršo...

Naujausi, Nuomonių telefonas

Negyvenamas patalpas nusipirko ir pamiršo…

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Ta pati moteris domėjosi, kam priklauso Vilniaus gatvėje esantis apleistas, nenaudojamas, vaiduokliu virstantis pastatas, kuriame anksčiau buvo įsikūręs „Šilo“ mokyklos pradinių klasių korpusas.

„Ukmergėje lyg ir nebuvo karo, bet pamačius namą su visais išdaužytais langais, apgriautomis sienomis, kūnu perbėga šiurpuliukas. Jei šis pastatas turi šeimininką, gal reikėtų jį paraginti pasirūpinti savo turtu? Manau, kad jis dabar tik darko miesto veidą. Be to, jame gali rinktis įvairūs benamiai, burtis paaugliai… Negi niekam tai nerūpi?..“ – stebėjosi ukmergiškė.

Rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja D. Zimblienė pranešė, jog daugiau nei 2,8 tūkst. kv. m ploto negyvenamos patalpos-mokykla, esančios Vilniaus g. 85-3, aukcione buvo parduotos 2020 metų rugpjūtį.

„Apie tai, kad pastatą įsigiję savininkai jį apleido ir neprižiūri, gyventojų skundai į savivaldybę ėmė plūsti dar praėjusių metų rudenį, – teigė D. Zimblienė. – Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyrius atliko ne vieną patikrinimą, kurių metu buvo surašyti pastatų apžiūros aktai. Kadangi savininkai jokių pateiktų reikalavimų nevykdo, svarstoma artimiausiu metu pradėti administracinio nusižengimo teiseną bei skirti administracinę nuobaudą. Dėl šios susidariusios situacijos pasitarimą planuoja surengti ir rajono Policijos komisariatas.“

AUTORĖS nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Justas :
    Nieko naujo cia juk Varno draugeliu. Ar gi Varnas juos trumpins?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas