„Ryto“ specialiosios mokyklos bendruomenė surengė dviračių žygį.

Sveikata

„Minam greičiau – jaučiamės sveikiau“

Šie metai Lietuvos sveikatą stiprinančioms mokykloms ypatingi – jos mini savo veiklos 30-metį. Ukmergės ,,Ryto“ specialioji mokykla prisijungė prie tradicinio trečiojo nacionalinio renginio ,,Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“ ir surengė mokyklos bendruomenės dviračių žygį „Minam greičiau – jaučiamės sveikiau“.

Šio renginio tikslas – parodyti vietos bendruomenėms, kad sveikatos stiprinimas yra neatsiejama visų mūsų gyvenimo dalis ir kad jau trisdešimt metų skleidžiama sveikatą stiprinančių mokyklų idėja keičia ir gali veikti ne tik mokinių, bet ir visos mokyklos bendruomenės sveikatą.

„Ryto“ specialiosios mokyklos direktorė Agnė Talalienė, mokiniai, mokytojos, mokytojų padėjėjos ir kiti mokyklos darbuotojai dviračiais nuvažiavo iki Vidiškių pagrindinės mokyklos, pakeliui trumpam atokvėpiui užsukdami prie Mūšios tvenkinio.

Vidiškiuose ,,Ryto“ komandą pasitiko mokyklos direktorė Laimutė Strelčiūnienė, kuri svečius priėmė labai šiltai, aprodė mokyklos edukacines erdves, ugdymosi aplinką, pavaišino pyragu, arbata.

Į Ukmergę dviratininkai grįžo pavargę, bet labai laimingi. Ne tik puikus saulėtas oras, bundanti gamta ir paukščių čiulbėjimas suteikė jėgų įveikti tokį atstumą, bet ir šalia dviratį minantys paslaugūs, draugiški bei linksmi bendruomenės nariai.

„Džiaugiuosi, jog senai planuotas dviračių žygis pavyko, kad tiek daug bendruomenės narių minė pedalus! Ačiū mokyklos administracijai už naujus marškinėlius su logotipu ,,Sveika mokykla“ ir plakatą ,,Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą“, – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje visiems žygio dalyviams ir organizatoriams dėkojo „Ryto“ specialiosios mokyklos mokytoja, rajono Sveikatos ambasadorė Vitalija Remeikaitė.

Sveikatą stiprinančių mokyklų tikslas – stiprinti mokinių ir kitų mokyklos bendruomenės narių fizinę, protinę, dvasinę sveikatą, gilinti sveikatos žinias bei formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius, bendromis mokytojų, medikų, šeimos bei visuomenės pastangomis kurti integruotą, visa apimančią sveikatos stiprinimo sistemą bei sveikatai palankią aplinką.

Sveikatą stiprinančių mokyklų veikloje dalyvauja Ukmergės Antano Smetonos ir Želvos gimnazijos, Deltuvos pagrindinė mokykla, taip pat lopšeliai-darželiai „Buratinas“, „Eglutė“, „Nykštukas“, „Varpelis. Šiemet į Sveikatą stiprinančių mokyklų bangą per Lietuvą įsijungė ir Užupio pagrindinė bei „Ryto“ specialioji mokyklos.

„G. ž.“ inform.

Dviratininkus pasitiko L. Strelčiūnienė (dešinėje).

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas