Visuomenės sveikatos biuro specialistės vertino pareigūnų sveikatos būklę.

Sveikata

Atliko kūno sudėties analizę

Rajono Policijos komisariate lankėsi rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistės, kurios pareigūnams atliko kūno sudėties analizės tyrimą. Tai lengvas, greitas ir tikslus būdas daugiau sužinoti apie savo kūną.

Kaip pasakojo Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė, tyrimas atliekama su profesionaliu analizatoriumi. Prietaisas parodo ne tik viso kūno, bet ir kiekvieno jo segmento (rankų, kojų, liemens srities) duomenis. Pagal asmeninę tyrimo ataskaitą, specialistės įvertino rezultatus bei patarė, ką reikėtų koreguoti gyvensenoje.

Prietaisas apskaičiuoja kūno masės indeksą (KMI), kūno riebalų masę ir kiekį procentais, kūno raumenų masę, baltymų kiekį, bendrą skysčių kiekį, bazinę medžiagų apykaitą, dienos kalorijų normą, asmens metabolinį amžių, visceralinių riebalų lygį, mineralinę kaulų masę, kūno sandaros tipą, raumenų masės balansą.

Visceralinių (vidaus organus supančių) riebalų matavimas padeda atpažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, cukriniu diabetu. Jie yra pavojingesni nei poodiniai riebalai, o perteklius įtakoja kraujospūdžio, cholesterolio, trigliceridų kiekio kraujyje didėjimą, insulino trūkumą. Dažniausiai yra susiję su antsvoriu ir nutukimu, tačiau padidėjęs visceralinių riebalų kiekis gali būti ir normalaus svorio asmeniui, turinčiam netinkamus gyvensenos įpročius.

Tokį tyrimą rekomenduojama atlikti bendram kūno sudėjimui įvertinti, koreguojant gyvensenos įpročius – pradėjus sveikiau maitintis, sportuoti, stebint savo kūno sudėties pokyčius, pažangą jį tobulinant.

„G. ž.“ inform.

A. Krogertienės nuotr.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas