Realybės šou „Aš ralistas“ finalininkai.

Naujausi, Sportas

Realybės šou „Aš ralistas“ nugalėtojas – ukmergiškis Markas Buteikis

Jaunasis lenktynininkas Markas Buteikis iš Ukmergės tapo trečią sezoną rengiamo lietuviško realybės šou „Aš ralistas“ nugalėtoju.

Superfinalas pirma kartą vyko užsienyje – organizatoriai keturis finalistus, kurie buvo atrinkti iš kelių šimtų kandidatų, nusivežė į ralio tėvynę Suomiją. Šios šalies šiaurė pasirinkta todėl, kad tai buvo nė vienam iš dalyvių nežinoma teritorija. Be to, čia kol kas dar gili žiema, tad dalyviams teko superfinale susikauti važiuojant ant ledo su žieminėmis raliui skirtomis dygliuotomis padangomis. Uždaroje trasoje keturi supefinalo dalyviai kovėsi tarsi tikrame ralio greičio ruože – turėjo susirašyti trasą, o vėliau ją įveikti sportiniu automobiliu. Jaunuosius ralistus egzaminavo ir vienas greičiausių Suomijos ralio lenktynininkų, pasaulio „Junior WRC“ čempionas Sami Pajari.

„Visi jie labai lygūs ir pasakyti taip, kad vienas yra visa galva aukštesnis, negalima. Tačiau pirmenybę atiduočiau M. Buteikiui,“ – aptariant visų keturių kandidatų pasirodymą sakė Suomijos ralio žvaigždė.

M. Buteikis su komisijos nariais, vienu greičiausių lietuviško ralio ekipažų – Martynu Samsonu ir Ervinu Snitku.

Komisija taip ir nutarė – dauguma sutiko, kad būtent Markas, kuriam vos septyniolika metų, yra verčiausias tokio apdovanojimo. Ukmergiškis moksleivis aplenkė kitus tris kandidatus: Luką Pečeliūną, Mantvydą Repšį ir Klaudą Bučinską.

M. Buteikio laimėtas prizas – nemokamas sezonas Lietuvos ralio čempionato „BMW taurės“ įskaitoje. Ukmergiškiui „Nordis racing team“ komanda suteiks ralio bolidą ir visiškai nemokamą automobilio priežiūrą visam šių metų Lietuvos ralio čempionatui – reikės tik parodyti, ką lenktynininkas gali geriausiai „BMW Cup“ įskaitoje.

Tai konkurencingiausia klasė visame Lietuvos ralio čempionate, tad lengva tikrai nebus, tačiau septyniolikmetis nusiteikęs ryžtingai siekti rezultato.

Pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas – ralis „Viekšniai“ – vyks gegužės viduryje.

„G. ž.“ inform.

Vytauto PILKAUSKO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas