Ketinimų protokolo dėl bendradarbiavimo pasirašymo momentas.

Aktualijos, Naujausi

Pasirašytas ketinimų protokolas dėl bendradarbiavimo

Ukmergės rajono savivaldybės mero Rolando Janicko vadovaujama delegacija kovo 22–23 dienomis lankėsi Lenkijoje, Vydminų valsčiuje. Pagrindinis išvykos tikslas buvo aptarti ir pasirašyti ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo.

Kartu su meru į Lenkiją vyko Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė, Strateginio planavimo, investicijų ir verslo plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Linas Rugienius bei Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Chrisija Kvietkauskienė.

„Tikiuosi, kad užsimezgusi graži draugystė su Vydminų valsčiumi ateityje tik stiprės, o dalijimasis gerąja patirtimi bus naudingas abiem pusėms“, – sakė R. Janickas.

Ukmergiškių delegaciją svetingai pasitiko ir abi vizito dienas visur lydėjo Vydminų valsčiaus meras Radosław Król, mero pavaduotojas Andrzej Ciesluk, Vydminų valsčiaus tarybos pirmininkas Waldemar Samborski, kiti savivaldybės darbuotojai.

Atvykimo dieną Vydminų valsčiaus savivaldos pastate vyko susitikimas, kuriame ukmergiškiams buvo išsamiai pristatytas Vydminų valsčius, savivaldos struktūra, teikiamos paslaugos, miestelio infrastruktūros vystymosi perspektyvos ir planuojami įgyvendinti projektai. Ukmergiškiai susirinkusiems taip pat pristatė Ukmergės miestą.

Vėliau buvo aptartos planuojamo pasirašyti ketinimų protokolo dėl bendradarbiavimo sąlygos ir tarptautinio bendradarbiavimo abipusė nauda.

Kitą viešnagės dieną delegacija susipažino su Vydminuose veikiančiomis įstaigomis: Socialinės pagalbos, Bendruomeninių paslaugų, Kultūros ir Veiklos centrais bei Savanorių ugniagesių komanda. Vėliau stebėjo muzikinį vidurinių mokyklų mokinių ir senjorų ansamblių pasirodymą.

Viešnagę vainikavo Ukmergės rajono savivaldybės mero R. Janicko ir Vydminų valsčiaus mero R. Król ketinimų protokolo dėl bendradarbiavimo pasirašymas, kuriame dalyvavo ir Lietuvos Respublikos garbės konsulas Stefan Duk bei kaimyninės Vydminų Dobre Miasto vaivadijos meras Jarosław Kowalski.

Bendros veiklos ir keitimasis gerąja patirtimi vyks savivaldos valdymo, švietimo ir kultūros, ekonomikos skatinimo, socialinės įtraukties, viešųjų įstaigų ir nevyriausybinių organizacijų mainų, visuomenės saugumo, mokymų ir seminarų organizavimo srityse.

Tarptautiniai ryšiai ir bendradarbiavimas suteikia puikias galimybes vietos žinomumo didinimui, keistis gerosios praktikos pavyzdžiais bei patirtimi tarp dviejų savivaldos administracinių vienetų, todėl ateityje su Vydminų valsčiumi planuojama užmegzti oficialius partnerystės ryšius, kuriuos patvirtins savivaldybių atstovaujamosios institucijos (Tarybos).

Prieš išvykstant ukmergiškių delegacija kartu su minėtais vadovais tylos minute pagerbė karius, kurie buvo trečiosios Vilniaus brigados tautinės karinės sąjungos nariai, palaidoti Nepalaužiamųjų karių panteone Orlovo kaimo kapinėse.

www.ukmerge.lt

Ch. KVIETKAUSKIENĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

  • LitvakasSistemai :
    Google skelbia kad 23-24 dienomis vyko. Pas jus 30 kovo,tai kada buvo ir kas pinigauja?

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas