Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Šventupėje degė žolė

Kovo 25-ąją Ukmergės priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pranešta, kad Vidiškių seniūnijos Šventupės kaime, prie šiltnamių, dega pernykštė žolė. Išdegė 6 arų plotas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informavo, kad nuo kovo 27-osios priešgaisrinės priežiūros pareigūnai šalyje vykdys sustiprintą prevenciją dėl senos žolės deginimo. Iki balandžio 10-osios planuojama į reidus vykti ir po darbo bei savaitgaliais. Siekiant sumažinti gaisrų atvirosiose teritorijose ir nustatyti pernykštės žolės padegėjus, gaisrams kilti palankiu laikotarpiu pareigūnai važinės po gyvenvietes, atvirąsias teritorijas, stebės jas dronais, dalyvaus reiduose kartu su miškininkais bei aplinkos apsaugos darbuotojais.

Ugniagesiai primena, kad už nenupjautų ir nesurinktų (nesugrėbtų) žolių deginimą gresia bauda nuo 50 iki 300 eurų, o juridinių asmenų vadovams ir kitiems atsakingiems asmenims – nuo 120 iki 350 eurų.

Šiemet Lietuvoje jau kilo 163 gaisrai atvirosiose teritorijose, per juos išdegė daugiau kaip 40 ha pievų ir miško paklotės.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas