Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kur gali būti panaudojamas šilumos siurblys oras-oras?

Šiandien daug kalbama apie ekologiją ir platų pritaikymą. Šildymo srityje dažnai minimas šilumos siurblys oras-oras. Ar iš tikrųjų gali tokiu paprastu veikimo principu pagrįstas įrenginys universalumu aplenkti gerokai sudėtingesnes šildymo sistemas? Apžvelkime, kur oras-oras siurbliai dažniausiai yra naudojami ir kodėl.

Aukštos energetinės klasės pastatai

Nauji pastatai pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis, jie projektuojami taip, kad į vidų patektų kuo daugiau saulės šviesos, todėl ir šildymo jiems reikia santykinai nedaug. Tokiuose pastatuose šilumos siurblys oras-oras puikiai atlieka savo funkciją. Beje, svarbu ir tai, kad šildymui yra naudojamas švarus kuras, mažinamas neigiamas poveikis gamtai.

Alternatyvus šildymo būdas namams

Senesniuose pastatuose, kurie neturi tokios geros šilumos izoliacijos, šilumos siurblys oras-oras dažnai atlieka alternatyvaus šildytuvo funkciją. Jis gali būti naudojamas tada, kai šildymo sezonas dar neprasidėjęs arba jau pasibaigęs. Taip pat tai puikus sprendimas, jei turint kieto kuro katilą žiemą išvykstama – kol jūsų namuose nebus gyventojų, jų šiluma pasirūpins šilumo siurblys oras-oras.

Beje, kai kurie oras-oras šilumos siurbliai gali veikti ir „atvirkštiniu“ režimu – vėsinti patalpas. Taigi, juos vasarą galima naudoti vietoje oro kondicionieriaus ir mėgautis gaivia vėsa savo namuose.

Garažai, dirbtuvės ir pagalbinės patalpos

Daugelis auksarankių garaže arba savo dirbtuvėse daug laiko mielai praleistų ir žiemą, tačiau tokios patalpos paprastai neturi nei šildymo sistemos, nei gero apšiltinimo. Daug investuoti į tokių patalpų šildymo sistemą paprastai nesinori, tad čia puikiai pasiteirauja nebrangūs šilumos siurbliai oras-oras. Kadangi nereikia nei remonto darbų, nei dujų įvado ar kamino, šiluma darbinėse patalpose galima pasirūpinti išleidus vos kelis šimtus eurų.

Garažai ir dirbtuvės – tai nedidelės patalpos, kuriose stengiamasi išnaudoti kiekvieną kvadratinį metrą. Daug vietos neužimantis šilumos siurblys oras-oras čia lengvai ras savo vietą ir nesukels nepatogumų.

Kitas privalumas yra tai, kad šilumos siurblys gana greitai prišildo nedidelę patalpą, tad nėra būtinas nuolatinis šildymas – tai būtų neefektyvu ir pareikalautų didelių išlaidų. Atėjus į garažą ar dirbtuves tereikia įjungti šilumos siurblį ir jau po kelių minučių čia bus šilta.

Sodybos ir sodo nameliai

Kaime ar sode daugiausiai laiko praleidžiame vasarą, tad šildymo sistema čia atrodo nebūtina. Bet prisiminkite, kaip nesmagu pavasarį atvykti į negyventus namus, kuriuose pasitinka drėgmė ir įšalas. Šilumos siurblys oras-oras padeda išspręsti šias problemas ir greitai prišildo patalpą. Jo įrengimas nereikalauja didelių išlaidų, o turint šildymą į sodybą galima užsukti ir žiemą – juk pabūti arčiau natūralios gamtos visada smagu. Be to, nuolatos negyvenamose patalpose kaupiasi drėgmė, tad šildymas, net ir protarpiais, padeda sumažinti jos kiekį, išvengti pelėsio ir nemalonaus drėgmės kvapo viduje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Vitalija :
    Taip pritariu. Labai patogu sodyboje Ayvykus šilta ,oras grynas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas