Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kuo skiriasi kasko ir privalomasis automobilio draudimas?

Vyresnio amžiaus vairuotojai galbūt dar pamena laikus, kai nebuvo privalomojo vairuotojų draudimo. Tiesa, anuomet kildavo įvairių problemų: dėl eismo įvykio kalto vairuotojo pečius užgriūdavo didelė finansinė našta, nes reikėjo ne tik tvarkyti savo automobilį, bet ir iš savos kišenės padengti kito automobilio remonto išlaidas. Kasko ir privalomasis automobilio draudimas tokias problemas išsprendė, tačiau vis dar yra vairuotojų, kurie šių dviejų draudimų neskiria.

Kuris draudimas svarbesnis?

Kelių eismo taisyklės numato, kad norint dalyvauti eisme, yra būtinas privalomasis automobilio draudimas. Tuo tarpu kasko draudimą vairuotojai gali rinktis savo nuožiūra – paprastai juo draudžiasi tie, kas vairuoja naujesnius ir brangesnius automobilius. Taigi, privalomasis draudimas yra svarbesnis, nes jo neturinti transporto priemonė negali dalyvauti eisme.

Esminis privalomojo ir kasko draudimo skirtumas

Minėti draudimai turi daugybę panašumų: jie skirti transporto priemonėms, padeda vairuotojams išvengti finansinės naštos po eismo įvykio ir kt. Vis dėlto yra vienas esminis skirtumas, kuris leidžia šias draudimo rūšis aiškiai atriboti. Privalomasis automobilio draudimas apima tik vairuotojo civilinę atsakomybę. Tai reiškia, kad eismo įvykio atveju bus atlyginta kitiems padaryta žala. Kasko draudimas veikia šiek tiek kitaip – šio draudimo objektas yra automobilis, tad jis ir draudžiamas nuo draudėjo pasirinktų rizikų. Jos paprastai priklauso nuo pasirinktos draudimo bendrovės ir sutarties sąlygų. Jei automobiliui yra padaroma žala, yra atlyginamos jo remonto išlaidos. Reikia atkreipti dėmesį į tai, kad kasko galioja ne tik eismo įvykių atveju, bet ir tuomet, kai automobilis nukenčia dėl oro sąlygų ar pan.

Privalomasis automobilio draudimas apima įvairias paslaugas

Šiuolaikinėje rinkoje vyrauja arši draudimo bendrovių konkurencija, tačiau nuo to vairuotojams – tik geriau. Daugelis mano, kad kasko draudimas pasižymi platesne apimtimi, bet iš tikrųjų vis daugiau paslaugų apima ir privalomasis automobilio draudimas. Pavyzdžiui, kai kurios kompanijos papildomai siūlo tralo, avarinio automobilio atrakinimo, taksi iš eismo įvykio ir kitas paslaugas. Visos jos išties palengvina gyvenimą vairuotojams ir leidžia visada jaustis saugiai. Papildomomis paslaugomis privalomasis draudimas tarsi priartėja prie kasko apimties, nes anksčiau būtent šios rūšies draudimas suteikdavo galimybę pasinaudoti tralo, taksi, pakaitinio automobilio paslaugomis.

Geriausias būdas apdrausti automobilį – internetu

Tiek privalomuoju, tiek kasko draudimu galite pasirūpinti greitai ir paprastai – jums net nereikės iškelti kojos iš namų, nes viską galite atlikti internetu. Tai labai patogu, nes draudimo polisas sudaromas greičiau, o automatinės sistemos siunčia priminimus apie draudimo sutarties pabaigą. Vairuotojams pasirūpinti draudimu dar niekada nebuvo taip paprasta, tad būtinai išmėginkite šią galimybę. Be to, svarbu ir tai, kad drausdamiesi internetu galite ir nemažai sutaupyti – išmėginkite draudimo brokerių „Perlo draudimas“ sistemą, kuri iš karto pateikia pasiūlymus iš didžiausių draudimo bendrovių. Tiesiog palyginkite ir pasirinkite tinkamiausią.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas