Aktualijos, Naujausi

Atsisako Savivaldybės tarybos nario mandato

Loreta EŽERSKYTĖ

 

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, kovo 5 dieną vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose dalyvavo 26 Seimo nariai. Iš jų 25 siekė mero posto, vienas kandidatavo tik į savivaldybės tarybą. Mero rinkimus laimėjo vienas parlamentaras, 13 Seimo narių buvo išrinkti į savivaldybių tarybas. Tarp jų yra ir ukmergiškis Juozas Varžgalys, kuris į rajono Savivaldybės tarybą išrinktas su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašu.

Įstatymas numato, kad Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybės ar savivaldybių institucijose, įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos ir kitose privačiose įstaigose ar įmonėse. Kadangi politikas dviejų mandatų turėti negali, jam teks apsispręsti, kurį pasirinkti.

„Gimtosios žemės“ kalbintas J. Varžgalys patikino, jog sprendimą, kurį mandatą pasilikti, jis priėmė dar prieš antrą rinkimų turą, vykusį kovo 19 dieną.

„Esu pateikęs Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymą atsisakyti Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nario mandato. Kaip ir iki šiol šešerius metus, taip ir toliau atsakingai dirbsiu Seime, stengsiuosi kuo geriau atstovauti Ukmergės rinkėjams,“ – sakė antrą kadenciją iš eilės vienmandatėje Ukmergės rinkimų apygardoje į Seimą išrinktas politikas.

Jei J. Varžgalys būtų atsisakęs Seimo nario mandato, vadovaujantis Rinkimų kodeksu, Ukmergės vienmandatėje apygardoje Seimas turėtų skelbti pirmalaikius rinkimus ir nustatyti jų datą. Nutarimą dėl pirmalaikių rinkimų parlamentas turėtų priimti ne vėliau kaip per 30 dienų po to, kai atsiranda pagrindas rengti pakartotinius rinkimus. Rinkimai turėtų būti suorganizuoti ne vėliau kaip per 6 mėnesius. Pirmalaikiai Seimo nario rinkimai nebūtų rengiami tik tuo atveju, jei jų data patektų į laikotarpį, kai iki eilinių Seimo rinkimų (kurie numatomi surengti 2024 m. spalio 13 d.) būtų likę mažiau kaip vieneri metai.

Pasak J. Varžgalio, vietoj jo į rajono Savivaldybės tarybą ateis porinkiminiame sąraše ketvirtu įrašytas buvęs ilgametis meras Algirdas Kopūstas. Jis prisijungs prie pagal šios politinės jėgos sąrašą išrinktų Romo Pivoro ir Danutės Užkurėlytės.

Įstatymas numato, kad išrinktas savivaldybės tarybos narys, apsisprendęs atsisakyti savivaldybės tarybos nario mandato, ne vėliau kaip likus 10 dienų iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos pateikia VRK pareiškimą dėl išrinkto savivaldybės tarybos nario mandato atsisakymo. VRK ne vėliau kaip likus 7 dienoms iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos priima sprendimą dėl išrinkto savivaldybės tarybos nario mandato netekimo ir mandato naujam savivaldybės tarybos nariui pripažinimo ir šį sprendimą paskelbia Teisės aktų registre. Į kandidatų sąrašą įrašyti kandidatai į atsiradusią laisvą savivaldybės tarybos nario vietą, apsisprendę atsisakyti išrinkto savivaldybės tarybos nario mandato, taip pat turi paduoti pareiškimus dėl savivaldybės tarybos nario mandato atsisakymo ne vėliau kaip likus 7 dienoms iki savivaldybės tarybos pirmojo posėdžio dienos.

Pirmasis naujos kadencijos rajono Savivaldybės tarybos posėdis vyks balandžio 18 dieną.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • švabra :
    Purvini politiniai žaidimai. Juk nuo pat pradžių žinojo, kad neis į tarybą, bet kandidatavo. Eilinį kartą visus "išdūrė". Suknista politika.
  • Nesvarbu :
    Pajuto kad čia jam nekvepia,tai dar metelius patrins rura ten.Duodam prasigivent jaunam👏
  • Ir vėl :
    Jau tikėjomės kad pagaliau atsikratėme "supuvusių" daržovių.
  • kiemsargis :
    Lopas o ne seimo narys kėdė šiltesnė seimo
  • Ukmergiškis :
    Labai idomu kaip ponas mums atstovaus ?jei šis seimo narys yra vienas pasyviausių seimo narių,ir nepateikes nei vieno pasiulymo seime ,pataisykit jei klystu

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas