Konkurso nugalėtoja tapo vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ komanda.

Jaunimas

Geriausioms švietimo įstaigų pristatytoms idėjoms įgyvendinti skirta po 1 000 eurų

Kovo 16 dieną Kultūros centre 5-ąjį kartą vyko švietimo Inovacijų dirbtuvės-konkursas „Tai bent! Gera“, kurio metu geriausioms švietimo įstaigų pristatytoms idėjoms įgyvendinti skirti 1 000 eurų vertės sertifikatai.

Konkurso nugalėtoja tapo vaikų lopšelio-darželio „Žiogelis“ komanda, pristačiusi idėją „Nuo sveiko maisto link gerų emocijų“, ir Taujėnų gimnazijos komanda su iniciatyva „Muzikos skveras“.

Inovacijų dirbtuvių-konkurso tikslas – skatinti naujų priemonių, metodų, praktikų taikymą ir inovacijų diegimą rajono ugdymo įstaigose mokinių ir mokytojų geros savijautos puoselėjimo srityse.

Konkurse dalyvavo net 15 ikimokyklinio ir neformaliojo ugdymo įstaigų bei bendrojo ugdymo mokyklų komandų. Jos pristatė naujas idėjas patyčių mažinimo, mokinių ir mokytojų geros savijautos, palankaus mikroklimato kūrimo, demokratinių santykių puoselėjimo ir įtraukiojo ugdymo principų diegimo srityse.

Dirbtuvių metu įvairių sričių konsultantai ir ekspertai konsultavo dalyvius ir patarė, kaip pristatytas idėjas patobulinti, o komisijos ir komandų bendru vertinimu išrinktos komandos-nugalėtojos.

1 000 eurų vertos idėjos

„Nuo sveiko maisto link gerų emocijų“ idėja. Lopšelio-darželio „Žiogelis“ kieme planuojama įkurti relaksacijos ir emocijų erdves, kuriose vaikai ir suaugę atrastų nusiraminimą ir atsipalaidavimą. Taip pat bus įrengta mobilioji biblioteka ir pagamintas lauko muzikos instrumentas. Teisinga darbo ir poilsio, veiklos ir ramybės kaita padės stiprinti darbingumą ir vaikų sveikatą, jausti fizinę ir dvasinę gerovę.

„Muzikos skvero“ idėja. Taujėnų gimnazijos kieme planuojama įrengti muzikos skverą, kuriame visi galėtų muzikuoti, kurti ritmines melodijas iš antrinių žaliavų padarytais mušamaisiais instrumentais. Tai bus lauko edukacinė erdvė, kur mokiniai galės išlieti savo emocijas per pertraukas ir po pamokų, mokytojai ves muzikos užsiėmimus, o visi bet kuriuo laiku muzikuodami galės pasijusti kompozitoriais, išlaisvinti savo kūrybines galias ir atsikratyti užplūdusio nerimo ar streso.

„Muzikos skvero“ idėją pristatė Taujėnų gimnazijos komanda.

Tokių konkursų dėka Senamiesčio progimnazijoje įrengta observatorija, dalinai finansuotas Žaliosios klasės įkūrimas Technologijų ir verslo mokykloje, „kaimiškosios sodybos“ įrengimas vaikų lopšelyje-darželyje „Vaikystė“, finansuotos inovatyvios Taujėnų gimnazijos bei vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ lauko erdvių įrengimo idėjos.

Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus informacija

Dainiaus VYTO nuotraukos

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas