Ukmergiškiai startavo tradiciniame bėgime „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“.

Sportas

Bėgikai dalyvauja visose varžybose

Ukmergės bėgimo entuziastai aktyviai įsijungė į šių metų bėgimo varžybas. Lietuvos bėgimo taurės (LBT) 2023 metų sezonas prasidėjo Kėdainiuose vykusiose varžybose, kuriose dalyvavo ir penki ukmergiškiai. Nors įprastai tai būna žiemiškas bėgimas, šįkart sportininkams teko kovoti su lietingu oru ir smarkiu vėju. Visgi šimtai bėgikų įnirtingai siekė finišo bei kuo geresnių rezultatų.

Vasarį Mažeikiuose buvo surengtas antrasis LBT etapas – tradicinis bėgimas „Bėgame už laisvę“. Jame įvairiose distancijose savo jėgas išbandė beveik 2 000 bėgikų, tarp kurių ir trys ukmergiškiai.

Aktyvūs mūsų bėgikai buvo ir Vasario 16-osios tradiciniame bėgime Pabaiskas–Ukmergė. Šiemet prie starto linijos stojo rekordinis dalyvių skaičius – apie 400 bėgikų. Kaip „Gimtajai žemei“ pasakojo Ukmergės bėgimo veteranas Juozas Songaila, pagrindinę 11 kilometrų 600 metrų trasą kartu su juo įveikė dar 24 mūsų rajono sportininkai.

Ukmergės bėgikai dalyvavo ir šį mėnesį vykusiose trečiose LBT etapo varžybose – tradiciniame bėgime „Obeliskas A. Kulviečiui – Jonava“. Nepaisant prasto oro į 34 kartą surengtas varžybas susirinko apie 700 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Estijos, Vokietijos, Ukrainos. 15 kilometrų atkarpą sėkmingai įveikė ir savo amžiaus grupėse antras vietas pelnė ukmergiškiai J. Songaila ir Medardas Džiovenis.

Pasak J. Songailos, šiemet aktyviausi tarp Uk-mergės bėgikų buvo Simona Pulkauninkė, Rusnė Valeikienė, Žilvinas Maleronka, Adas Gudonis, Robertas Vaičiūnas, Karolis Vladička ir M. Džiovenis.

Dabar ukmergiškiai ruošiasi balandžio pradžioje Panevėžyje 55-ąjį kartą rengiamam bėgimui „Senvagė 2023“ ir Prienuose organizuojamam maratonui „Klajoklis“. Pastarasis maratonas yra klajojantis per visas gražiausias Lietuvos vietas. 2020 metais jis vyko ir Ukmergėje.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas