Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Paskola būsto remontui ir jos suteikimo sąlygos

Gyventi jaukiai įrengtuose namuose tampa kur kas paprasčiau, pasinaudojus paskolos būsto remontui privalumais. Vartojimo paskola būsto remontui yra idealus pasirinkimas žmonėms, norintiems atnaujinti seną būstą ar įsigijus nekilnojamąjį turtą be įrengimo. Vis dėlto, paskola remontui vis dar kelia nemažai klausimų, į kuriuos ketiname atsakyti šiame straipsnyje: kviečiame skaityti ir sužinoti ne tik, kas yra paskola būsto remontui, kokiu tikslu ji suteikiama, bet ir ką reikėtų įvertinti prieš priimant sprendimą skolintis.

Vartojimo paskola būsto remontui: kas tai?

Paskola būsto remontui – tai dažnu atveju tas pats vartojimo kreditas, skirtas kasdieniams poreikiams patenkinti.

Pasinaudoti šio tipo paskola yra patogu, greita ir paprasta. Pavyzdžiui, norint pasinaudoti „TF Bank“ vartojimo paskola nereikia įkeisti nuosavo turto ar mokėti pradinio įnašo. Pasinaudojus paskola būsto remontui jums nereikės kaupti pirkimo kvitų, sąskaitų ar kitų kredito panaudojimą pagrindžiančių dokumentų. Pinigus, gautus kaip paskolą remontui, galėsite panaudoti laisvai savo nuožiūra.

Kaip būsto remonto paskola gali padėti jūsų buičiai?

Kreditai būsto remontui dažniausiai išduodami kaip trumpalaikė paskola būsto remontui bei atnaujinimui. Dažniausiai šie pinigai yra skirti kosmetiniam ar kapitaliniam remontui, tačiau gali būti panaudojami ir nedidelio nekilnojamo turto įsigijimui arba, pavyzdžiui, sandėlio ar garažo statybai. Neretu atveju paskola namo remontui yra panaudojama naujos buitinės technikos įsigijimui arba, pavyzdžiui, būsto apšiltinimo sistemos atnaujinimui.  

Ko reikia, kad ši paskola būtų suteikta? Dažniausiai būsto remonto paskolos tiekėjai reikalauja minimalaus, tarkime 4 ar 6 mėnesių, darbo stažo. Taip pat, paskolos teikimo metu įvertinamas jūsų kreditingumas:

  • gaunamos pajamos;
  • turimų finansinių įsipareigojimų kiekis;
  • ar nėra pavėluotų mokėjimų kitiems kreditoriams ir pan.

Skolinkitės atsakingai: įvertinkite šiuos 5 patarimus

Yra keletas pagrindinių kriterijų, į kuriuos verta atkreipti dėmesį, kad paskola būsto remontui netaptų finansine našta. 

Visų pirma sudarykite aiškų remonto darbų planą bei sąmatą

Pirmiausia rekomenduojama susidaryti aiškų darbų planą bei sąmatą. Aiškios vizijos planas padės planuoti savo išlaidas būsto remontui ir išvengti bereikalingų išlaidų. Įsivertinę remonto poreikį galėsite nusimatyti darbų trukmę, apimtį, pagalvoti, ar reikės samdomų meistrų pagalbos, kad galėtumėte tai įtraukti į bendrą remonto sąmatą. Tinkamai nustatę remonto apimtį, galėsite tiksliau įvertinti, kokio dydžio vartojimo paskola jums reikalinga.

Asociatyvi nuotrauka.

Racionaliai įvertinkite savo finansinius įsipareigojimus

Kitas kriterijus, kurį reikėtų įvertinti prieš skolinantis, yra jūsų mėnesiniai finansiniai įsipareigojimai. Būsto remonto paskolos skaičiuoklė padės nusimatyti, kokio dydžio mėnesines įmokas turėsite mokėti pasirinkus jums reikalingo dydžio vartojimo paskolos sumą bei jos grąžinimo terminą. 

Atsižvelkite į kreditorių pasiūlymų sąlygas

Kad priimtumėte jūsų skolinimosi poreikius atitinkantį sprendimą, neskubėkite ir atidžiai įvertinkite atskirų paskolos teikėjų sąlygas. Pavyzdžiui, „TF Bank“ netaiko jokio sutarties sudarymo mokesčio, be to, pasirinkus „TF Bank“ vartojimo kreditą, galėsite jį grąžinti anksčiau laiko be papildomų mokesčių bei pasinaudoti mėnesio trukmės kredito atostogomis kartą per sutarties laikotarpį.

Rinkitės patikimus meistrus

Ne paslaptis, jog dažna išaugusių remonto kaštų priežastis – nekokybiškai atliktas darbas ar jų vėlavimas. Norint to išvengti, atlikite išsamią darbo meistrų paiešką – skaitykite atsiliepimus, prašykite rekomendacijų ir pan. Tokiu būdu, jei jūsų remontui reikia papildomų rankų, žinosite, kad gausite geriausią įmanomą kokybę, o būsto remonto paskola nebus švaistoma veltui. Verta įsivertinti ir tai, kuriems remonto darbams reikalinga meistrų pagalba, o kuriuos galite atlikti patys – tokiu būdu taip pat sutaupysite nemažą sumą pinigų. 

Numatykite biudžetą papildomoms išlaidoms

Deja, net ir viską suplanavus, ne visuomet pavyksta numatyti, kiek pinigų reikia remontui. Todėl, sudarydami būsto remonto sąmatą, nepamirškite įtraukti nenumatytų išlaidų papildomiems darbams ir medžiagoms. Turėdami nenumatytų išlaidų biudžetą, išvengsite papildomo streso dėl remonto darbų užbaigimo, taip pat paliksite erdvės papildomiems atnaujinimo darbams, jei kartais atsirastų jų poreikis. Dažniausiai nenumatytoms išlaidoms skiriama suma yra apie 20–30 % nuo bendros būsto atnaujinimui skirtos sumos, tačiau šią dalį galite keisti pagal savo poreikius ir galimybes. 

Jei prireikia pasiskolinti papildomai

Sudarėte aiškų darbų planą ir sąmatą, pasamdėte savo srities specialistus, tačiau paskola būsto remontui pasibaigė nespėjus užbaigti visų remonto darbų? Ne bėda – visuomet galėsite pasiskolinti papildomų pinigų remontui. Tokiu atveju vartojimo paskolos teikėjas iš naujo įvertins finansavimo galimybes ir suteiks trūkstamą sumą. Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, kad paskolos teikėjas neprivalo skolinti papildomos sumos, jei jūsų finansinė situacija pasikeitė ir neatitinkate papildomam finansavimui teikiamų reikalavimų, todėl apie neplanuotas išlaidas svarbu pagalvoti iš anksto.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis paskolos teikėją?

Kad būsto remonto paskola atitiktų jūsų lūkesčius, svarbu tinkamai pasirinkti paskolos teikėją. Deja, ši užduotis reikalauja kantrybės ir laiko. Į ką reikėtų atkreipti dėmesį? Pirmiausia, pasižiūrėkite, ar jus tenkina galima vartojimo paskolos suma ir mokėjimo terminas, taip pat atkreipkite dėmesį į palūkanų dydį bei mėnesio įmoką, kurią turėsite mokėti paskolos tiekėjui. Visa tai galite pamatyti pasinaudoję būsto remonto paskolos skaičiuokle

Įsivertinę vartojimo paskolos dydį, mokėjimo terminą bei mėnesio įmoką, atkreipkite dėmesį į papildomas sąlygas. Pavyzdžiui, savo klientams „TF Bank“ siūlo:

  • galimybę po 3 mėnesių pasiskolinti papildomai;
  • pasinaudoti mėnesio trukmės kredito atostogomis;
  • skolintis be būsto įkeitimo ar pradinio įnašo.

Svarbu nepamiršti, kad kiekvieno paskolos teikėjų sąlygos šiek tiek skiriasi, todėl būtina įsivertinti, kurios iš jų labiausiai atitinka jūsų individualius skolinimosi poreikius. Jei peržvelgiant paskolos sąlygas kyla neaiškumų, visuomet galima užsiregistruoti konsultacijai, kurios metu paskolos teikėjai konkrečiai įvertins jūsų situaciją ir pateiks individualų pasiūlymą. „TF Bank“ konsultantus galite pasiekti numeriu 1899 arba el. paštu: info@tfbank.lt. 

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas