Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Ar sidabriniai papuošalai prilygsta balto aukso papuošalams?

Ieškodami papuošalų neretai pasimetame begaliniame jų asortimente. Pagaliau nusprendus, kad šįkart save apdovanosime prabangiu aksesuaru, klausimų kyla dar daugiau. Kokio tauriojo metalo gaminį pasirinkti? Kaip atrasti kokybišką papuošalą, kuris tarnautų ne vienerius metus?

Baltasis auksas ir sidabras – tai vieni populiariausių tauriųjų metalų, dažnai pasirenkamų dėl klasikinės, elegantiškos išvaizdos. Balto aukso ir sidabriniai papuošalai atrodo pakankamai panašiai, bet tuo pačiu pasižymi ir unikaliomis ypatybėmis. Kone ryškiausias skirtumas tarp šių tauriųjų metalų – tai kaina. Sidabriniai papuošalai paprastai kur kas pigesni, tad pirkėjų dažnai pasirenkami kaip baltojo aukso alternatyva. Tačiau ar sidabras iš tiesų prilygsta baltajam auksui?

Baltasis auksas ir sidabriniai papuošalai: sudedamieji komponentai

Nors baltojo aukso ir sidabriniai papuošalai pasižymi kone identiška išvaizda, už spindinčio paviršiaus slypi skirtinga sudėtis bei naudojami komponentai. Baltasis auksas iš tiesų yra geltono aukso ir kitų metalų – nikelio, paladžio – mišinys. Būtent pastarieji elementai šį taurųjį metalą nudažo šviesiai balta spalva. Paprastai baltojo aukso papuošalą sudaro 75% tikro aukso, tačiau šiek tiek pigesni gaminiai gali turėti mažesnę aukso koncentraciją: pavyzdžiui, 58,3% ar 41,7%.

Sidabras yra pakankamai minkštas, tad kokybiškam papuošalui pagaminti vien tik šio tauriojo metalo, taip pat nepakanka. Žiedams, auskarams, grandinėlėms bei kitiems aksesuarams paprastai naudojama 92,5% sidabro koncentracija, na o likusią dalį sudaro kito metalai. Juvelyrikos rinkoje kone dažniausiai sutinkami sidabro ir vario papuošalai. Toks derinys paprastai vadinamas „stirling“ sidabru.

Kuris papuošalas kokybiškesnis?

Ne paslaptis, kad auksas už sidabrą yra ne tik brangesnis, bet ir patvaresnis. Tačiau skubėti nuvertinti sidabro papuošalų taip pat nereikėtų! Nors sidabriniai žiedai ar auskarai kiek minkštesni už baltojo aukso gaminius, tinkamai saugomi bei prižiūrimi jie taip pat tarnauja metų metus. Be to, aukšta papuošalo kokybė slypi ne tik jo ilgaamžiškume.

Paprastai sidabro gaminiai tinka visiems, na o nikelio ar kitų metalų priemaišos baltajame aukse gali sukelti netikėtą alerginę reakciją. Būtent todėl prieš investuojant į itin brangų papuošalą svarbu pasidomėti ar jį nešioti bus saugu. Jei planuojate netikėtu pirkiniu nustebinti artimą žmogų, šis procesas gali tapti dar sudėtingesnis. Juk nesinori nei išsiduoti apie būsimą dovaną, nei įteikti papuošalą, kuriuo jo gavėja (-s) negalės džiaugtis. Būtent todėl (priešingai nei baltasis auksas) sidabriniai papuošalai yra kiek kuklesnė, tačiau visuomet saugi išeitis.

Ne ką mažiau svarbi ir proga

Baltasis auksas – tai įmantri, rafinuota ir elegantiška medžiaga, kurios papuošalai puikiai tinka itin ypatingoms progoms jūsų gyvenime. Neretai baltojo aukso žiedai pasirenkami sužadėtuvėms, vestuvėms ar kitoms svarbioms sukaktims. Toks papuošalas – alternatyva niekuomet nesenstančio, tačiau jau kiek pabodusio geltono ar rožinio aukso gaminiams.

Tuo tarpu sidabriniai papuošalai – nepamainomas sprendimas kasdienai, kai prabangių aksesuarų tikrai nereikia, tačiau pagyvinti stilių ryškiomis detalėmis vis tiek norisi. Kaip ir baltojo aukso, sidabriniai papuošalai džiugina pačiais įvairiausiais dizainais ir formomis. Tai – puiki galimybė už nedidelę kainą pasipuošti išskirtiniu akcentu.

Tai visgi kas geriau?

Tiesą sakant, tikslaus atsakymo tiesiog nėra! Taip, baltasis auksas yra kur kas patvaresnis, bėgant laikui nekeičia savo spalvos, taip pat atrodo itin prabangiai, tad gali tapti prasminga dovana artimam žmogui. Tačiau, sidabras džiugina itin geromis kainomis, nealergizuoja bei puikiai tinka kasdieniam nešiojimui. Kurie privalumai svarbesni jums, pavyks nuspręsti tik atsižvelgus į savo gyvenimo būdą, biudžetą ir kuriamą stilių.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Adalss Jewellery :
    Sau tinkamų aukso ar sidabro papuošalų galite pasirinkti neišėję iš namų www.auksiniaipapuosalai.lt

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas