Asociatyvi nuotrauyka.

Įvairūs

Patarimai, kurie leis nuspręsti, ar rinktis rekuperatorių, ar mini rekuperatorių

Kaip galime matyti, vėdinimo ir šildymo sistemų yra tikrai labai daug, todėl tikrai ne vienas ieško patarimų, kurie leistų išsirinkti tokį variantą, kuris būtų pats tinkamiausias. Vienu ar kitu atveju, dažniausiai matome pateiktus tiek vienos, tiek kitos sistemos privalumus, pagal kuriuos galima rinktis. Šiame straipsnyje būtent ir norime pateikti patarimus, kurie leistų lengviau priimti sprendimą, kurį variantą rinktis, tai yra ar įprastą rekuperatorių, o gal visgi geriau rinktis mini rekuperatorių, tad apie tai šiek tiek plačiau čia.

Atsižvelkite į erdvę

Vienas pats geriausių pasirinkimų, kurį galite padaryti renkantis rekuperatorių yra tai, kad svarbu įsivertinti visą erdvę, kurią jis turės aptarnauti. Todėl jokiu būdu nepraleiskite šio rekuperatoriaus parametro, nes tikriausiai viena iš didžiausių klaidų gali būti ta, kad nusipirksite per silpną ir tada jokio efekto negalėsite įžvelgti arba jis bus pakankamai minimalus. Įprasti rekuperatoriai tinka didesnėms erdvėms, nes jie yra galingesni ir gali duoti akivaizdžią naudą. O mini rekuperatoriai yra skirti mažesnėms erdvėms. Taip pat nereikėtų galvoti, kad bet kokiai erdvei tinka galingas rekuperatorius. Jeigu toks sprendimas bus padarytas, tai žinokite, kad jis bus visai neekonomiškas ir dažnu atveju jį palaikius neilgai norėsis išjungti, o tai tikrai nėra geras požymis. Platesnę informaciją apie rekuperatoriaus parinkimą rasite paspaudę čia.

Kaina

Tai dar vienas kriterijus, kuris gali leisti apsispręsti, kurį variantą geriau pasirinkti. Tikrai yra tokių erdvių, kur galima įrengti tiek mini rekuperatorių, tiek įprastą rekuperatorių, todėl kaina gali ir nulemti, kuris variantas bus pasirenkamas. Kadangi mini rekuperatoriai nėra tokie galingi, tai automatiškai kaina jų bus mažesnė. Jeigu toks sprendimas jums yra priimtinas, tai pasirinkimas gali būti labai puikus. Įprasti rekuperatoriai kainuoja kiek brangiau, bet jeigu jų kainos yra tinkamos, puikus sprendimas yra rinktis ir juos.

 Funkcionalumai

Dar vienas patarimas, į kurį reikėtų atsižvelgti yra tas, kad būtina atsižvelgti į papildomus funkcionalumus, kuriuos turi tiek mini rekuperatorius, tiek įprastas rekuperatorius. Tikrai jos gali būti skirtingos, tad ir ne kiekvienam jų reikia vienodų. Tad renkantis juos, atsižvelkite. Aišku, kuo daugiau jis turės papildomų funkcijų, tuo kaina bus didesnė, bet iš kitos pusės pasižiūrėjus, galbūt sutaupysite, nes nereikės pirkti papildomų prietaisų, kurie ne tik užims papildomą vietą jūsų namuose, bet ir papildomai kainuos.

Plačiau skaitykite https://vedinimoekspertai.lt/ puslapyje.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas