Nuomonių telefonas

„Gal savivaldybėje planuojama atidaryti polikliniką?“

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Į redakciją skambinęs laikraščio skaitytojas išsakė savo nuomonę dėl įvykusių savivaldos rinkimų.

„Prieš eidamas balsuoti gerai išstudijavau ukmergiškių, pretenduojančių tapti Savivaldybės tarybos nariais, politinių partijų pateiktus sąrašus. Jie privertė ir nustebti, ir sunerimti. Kiekviename sąraše – daugybė medicinos darbuotojų. Gal po rinkimų rajono savivaldybėje planuojama atidaryti dar vieną polikliniką? Manau, kad rinkimų įstatymuose turėtų būti aiškiai nurodyta, kad renkant kandidatus į vietos tarybą, reikia įtraukti įvairių specialybių atstovus – ne tik gydytojus, bet ir švietimo srities darbuotojus, dvasininkus, statybininkus, miškininkus ir t. t. Kas nutiks, jei mūsų rajone į Savivaldybės tarybą išrinks visus sąrašuose esančius medikus? Juk ir taip pas gydytojus patekti neįmanoma, ilgiausios eilės. Dirbdami rajono Taryboje, tuo metu jie nepriiminės pacientų, nedarys operacijų…“ – mintimis dalijosi vyriškis, priekaištaudamas dėl tokios tvarkos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė paaiškino, jog Rinkimų kodeksas numato, kad visi kandidatai turi lygias teises kandidatuoti.

„Tuose pačiuose rinkimuose į politinių organizacijų keliamų kandidatų sąrašus įrašytiems kandidatams ir vienmandatėse rinkimų apygardose kandidatuojantiems asmenims keliami vienodi reikalavimai. Savivaldybės tarybos nariu gali būti renkamas nuolatinis šios savivaldybės gyventojas, kuriam rinkimų dieną yra sukakę 18 metų.

Vyriausioji rinkimų komisija turi pareigą patikrinti tokius kandidatų duomenis, kaip pilietybė, turimas teistumas, taip pat, ar kandidatai tikrai yra tos savivaldybės, kurioje kandidatuoja, nuolatiniai gyventojai, t. y. gyvena toje savivaldybėje ne trumpiau kaip 60 dienų. Tačiau VRK neskirsto kandidatų pagal jų profesiją ar atliekamas pareigas, nes dalyvauti rinkimuose gali visų profesijų atstovai, taip pat ir asmenys, kurie nėra įgiję jokios profesijos.

Kokie savivaldybės tarybos nariai dirbs jų savivaldybėje, gali nuspręsti tik rinkėjai“, – teigė I. Ramanavičienė, linkėdama, kad Ukmergės rajono savivaldybėje išrinkti Tarybos nariai pateisintų rinkėjų lūkesčius.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas