Ukmergiškiams medikams asistavo lazerinės proktologijos ekspertas D. Narmontas (antras iš kairės).

Naujausi, Sveikata

Ukmergės ligoninėje sėkmingai atlikta lazerinė hemorojaus operacija

VšĮ Ukmergės ligoninėje praėjusią savaitę pirmą kartą, panaudojant daugiažiedį šviesolaidinį zondą „Infinite Ring“, buvo atlikta minimaliai invazinė, lazerinė hemorojaus ir pilonidinės cistos operacija. Pacientą operavo chirurgai Nikas Samuolis ir Milda Povilavičienė. Ukmergės medikams asistavo ir praktiniais patarimais pasidalino lazerinės proktologijos ekspertas, „Northway“ medicinos centro chirurgas Deividas Narmontas.

„Per šias chirurgines operacijas su „neoV1470“ lazeriu naudojame „Infinite Ring“ šviesolaidinį zondą. Šis unikalus „neoLaser“ technologijų derinys šiuo metu yra pažangiausias ir inovatyviausias gydymo metodas, naudojamas lazerinėje proktologijoje“, – apie sėkmingai atliktą operaciją papasakojo VšĮ Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka. Jis taip pat pridūrė, jog chirurgijos ekspertų teigimu, šiuo metu ši kombinacija neabejotinai garantuoja efektyviausią ir saugiausia gydymą.

Pasak gydymo įstaigos vadovo, lazerio energija unikaliai paskirstoma daugiažiede cilindrine emisija, o tai užtikrina švelnesnį ir tolygų energijos poveikį į audinius, mažesnę galimų komplikacijų tikimybę, greitesnį gijimą.

„Po tokios operacijos pacientas iškart gali vaikščioti, grįžti į darbą ir tęsti kitą įprastą veiklą. Šį metodą naudoja žymiausios klinikos, tokios kaip Mayo klinika, esanti Ročesteryje (JAV) ir kt.“, – kalbėjo R. Civilka.

Ukmergės ligoninė minėtąjį lazerį nusipirko sausio mėnesį. Jis naudojamas ir venų operacijoms. Iki kovo mėnesio jau atliktos 39 venų lazerinės operacijos.

Pacientus lazerinei hemorojaus ir pilonidinės cistos operaciniam gydymui atrinks Konsultacijų poliklinikoje dirbantys chirurgai N. Samuolis ir M. Povilavičienė.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ukmergietis :
    Šaunuoliai kad neatsilieka nuo naujovių

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas