Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Išmanūs namai ir apšvietimo valdymas: kaip sukurti maksimalų komfortą?

Išmanūs namai (kitaip – protingi namai) leidžia ne tik turėti komfortabilų namų valdymą, bet ir sutaupyti namuose esančių inžinerinių sistemų išlaidas. Išmanaus namo sistema pagrįsta šiuolaikiška technologija, kuri suteikia galimybę į vieną sujungti visas namo sistemas, užtikrinančias komfortišką mikroklimatą, temperatūrą ar apšvietimą.

Viena iš priežasčių, kodėl vis daugiau žmonių renkasi protingų namų sistemas, – namų apšvietimas. Tinkamai parinktas, dinamiškai prie paros laiko ar kambario apšviestumo prisitaikantis LED apšvietimas namuose gali sukurti ypatingą jausmą, o tinkamai pasirinkta protingų namų sistema suteikia galimybę sklandžiai reguliuoti apšvietimą pagal nuotaiką.

Kas yra išmanūs namai ir kokie jų privalumai?

Išmanieji namai yra moderniausia namų sistema, kuri sujungia visas namuose esančias inžinerines sistemas į vieną tarpusavyje komunikuojančią ekosistemą. Ekosistemoje viskas vyksta pagal tam tikrą laiką ir logišką seką, kaip ir protingų namų sistemos viduje. Vos vienu paspaudimu su išmanių namų sistemos pagalba galima:

  • reguliuoti patalpų šildymą ar vėsinimą;
  • vėdinimo sistemas;
  • namų ir lauko apšvietimą bei jo intensyvumą;
  • užtikrinti namų saugumą.

Bendrame kontekste – išmanių namų sistema leidžia turėti ekonomiškus ir šiuolaikiškus namus pagal jūsų individualius poreikius.

KNX sistemos galimybės

KNX yra viena iš patikimiausių ir pasaulyje pripažintų namų valdymo technologijų. Sujungdama visus skirtingus išmaniojo namo valdymo blokus į vientisą protingo namo sistemą, KNX technologija dirba dėl jūsų, todėl:

Jūsų namai bus saugūs. Jums išvykus atostogų, apsaugos sistema apšvietimo pagalba imituos žmonių buvimą namuose, o stebėti namų aplinką galėsite savo išmaniajame telefone. Taip pat būsite informuoti apie bet kokį namuose esantį pavojų: įsilaužimą, ugnį, dujų ar vandens nuotėkį.

Taupysite šildymo ar vėsinimo kaštus, kadangi su KNX sistema visada turėsite galimybę individualiai reguliuoti kiekvienos patalpos temperatūrą pagal savo poreikius.

Jūsų namų vidų visada pasieks tinkamas natūralaus apšvietimo lygis. Galėsite rankiniu būdu arba automatiškai valdyti vidaus ir lauko žaliuzių padėtį pagal nustatytą programą, priklausomai nuo paros laiko ar išvykimo iš namų.

Taupysite laiką ir pajusite komfortą su individualiu apšvietimo reguliavimu. Namo apšvietimas nebekels jokių rūpesčių, nes galėsite jį nustatyti individualiai pagal savo poreikius, paros ar metų laiką.

Nebeteks vargintis dėl pastato ekonomiškumo. Nebegalvosite apie ekonomiškumą, nes tarpusavyje „bendradarbiaujančios“ inžinerinės sistemos, kaip šildymas, vėdinimas, vidaus ir lauko žaliuzės, sukurs optimalų namų mikroklimatą.

Kiek kainuoja įsirengti išmaniuosius namus?

Dažniausiai išmaniųjų namų įrengimo kainos prasideda nuo kelių tūkstančių eurų. Koncentruojantis į protingo namo sukūrimo biudžetą, svarbu įvertinti pageidaujamą sistemos tipą, funkcijų ir valdiklių kiekį. 

Protingų namų sistemos gali būti laidinės ir belaidės. Laidinės sistemos veikia greičiau nei belaidės, tačiau jeigu jūsų namas jau pilnai įrengtas, belaidė sistema sudarys mažiau išlaidų nei diegiant laidinę. Ir priešingai, kai namas dar nėra įrengtas, rekomenduojama įsirengti išmaniojo namo laidinę sistemą. 

Kuo daugiau funkcijų – tuo didesnė kaina. Norint įdiegti kokybišką ir tarpusavyje „komunikuojančią“ sistemą didžiausią darbą atlieka elektros jungikliai. JUNG elektros jungikliai sukurti taip, kad patenkintų kiekvienos funkcijos techninius reikalavimus ir sukurtų modernų namų interjerą.

Gali pasirodyti, kad išmanusis namas yra prabanga ir jo įrengimo kaina aukšta, bet ilgalaikėje perspektyvoje tai gali tapti vienu taupiausių sprendimų, atsižvelgiant į pastaruoju metu itin nestabilias šildymo ir elektros kainas.

Namų apšvietimas, prisitaikantis prie jūsų poreikių!

Tinkamas namų apšvietimas sukuria ypatingą jaukumą ir gerą nuotaiką. Nesvarbu, kokią apšvietimo sistemą pasirenkate: bėgines, linijines, magnetines ar LED profilių pagrįstas šviestuvų sistemas – visos jos yra universalios ir puikiai tinkančios kiekvienuose išmaniuose namuose. 

Paprasta, modernu ir komfortiška – būtent taip namų šeimininkai turi jaustis, kai namų apšvietimą valdo išmaniojo namo sistema. Grįžus po sunkios darbo dienos išmanūs namai parenka apšvietimą tokį, kokio norite jūs – tai gali būti pritemdyta ir atpalaiduojanti šviesa arba ryškus ir energijos suteikiantis apšvietimas.

Protingų namų reguliuojama apšvietimo sistema palengvina net naktines keliones iki vonios kambario ar virtuvės – judesio davikliai įjungia tokį apšvietimą, kuris neakina, bet ir garantuoja saugų naktinį pasivaikščiojimą. Išmanūs namai vietoj garsaus ir čaižaus žadintuvo ryte gali pažadinti su švelniai ryškėjančiu kambario apšvietimu.

Išmaniųjų namų sistema yra ne tik paprasta ir komfortiška, bet ir ekonomiška, todėl įsidiegus šias sistemas galima efektyviau valdyti finansinius resursus, pvz., išmanūs namai patys išjungs apšvietimą patalpoje, jeigu tai pamiršite padaryti jūs.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas