Aktualijos, Naujausi

VRK sutrumpino ir kandidatų į merus, ir į Tarybą sąrašus

Loreta EŽERSKYTĖ

Vasario 2 dieną Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) priėmė sprendimą registruoti beveik 13,8 tūkst. asmenų kandidatais artėjančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Kovo 5-ąją vyksiančiuose rinkimuose iš viso šalyje dalyvaus 13 797 kandidatai. 433 iš jų sieks savivaldybių merų postų. Jie varžysis dėl 1 498 savivaldybių tarybų narių ir 60 merų mandatų.

Kandidatais į Ukmergės rajono savivaldybės merus patvirtinti aštuonių politinių jėgų iškelti atstovai. Į Ukmergės rajono savivaldybės tarybą, kurioje bus 25 nariai, kandidatuoja 7 partijų sąrašai, juose – 189 kandidatai. Iš kandidatų sąrašų iš viso pašalinta 29 ukmergiškiai – vienas kandidatas į merus ir 28 kandidatai į Tarybą.

VRK pranešime rašoma, kad iki priimant minėtąjį VRK sprendimą buvo nuspręsta neregistruoti 22 kandidatų, kurių pareiškiniai dokumentai neatitinka Rinkimų kodekse nustatytų reikalavimų. Iš jų 17 asmenų buvo keliami Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų), 2 – Lietuvos socialdemokratų partijos ir po 1 kandidatą – iš Lietuvos žaliųjų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei politinio komiteto „Stipri Utena“. Dauguma asmenų kartu su pareiškiniais dokumentais buvo nepateikę kandidato biografijos ir/ar nuotraukos ir per nustatytą terminą šių trūkumų nepašalino.

VRK posėdžio metu buvo konstatuota, kad pakankamo kandidatų skaičiaus nėra Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) kandidatų sąrašuose Panevėžio miesto ir Ukmergės savivaldybėse bei partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatų sąraše Ukmergės rajono savivaldybėje. Šie trys kandidatų sąrašai atskiru VRK sprendimu buvo taip pat neregistruoti kaip neatitinkantys Rinkimų kodekse reikalaujamo mažiausio kandidatų skaičiaus sąraše.

Iš viso VRK sprendimu kandidatais į Ukmergės rajono savivaldybės mero postą VRK įregistravo aštuonių politinių jėgų iškeltus atstovus. Tai Agnė Balčiūnienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Regimantas Baravykas (Partija „Laisvė ir teisingumas“), Algirdas Gineika (Lietuvos regionų partija), Rolandas Janickas (Darbo partija), Indrė Kižienė (Lietuvos socialdemokratų partija), Laurynas Ruskonis (Laisvės partija), Darius Varnas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“) ir Juozas Varžgalys (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

Į Tarybą pretenduoja septyni partijų sąrašai. Darbo partijos kandidatų sąraše įregistruoti 26 kandidatai, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ – 28, Laisvės partijos – 14, Lietuvos regionų partijos – 14, Lietuvos socialdemokratų partijos – 44, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – 28, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų – 35.

Galima prisiminti, kad 2015-ųjų kovo 1 dieną vykusiuose savivaldos rinkimuose savo kandidatus buvo iškėlusios septynios partijos ir du visuomeniniai rinkimų komitetai. Iš viso valdžios siekė 262 kandidatai. Į mero postą kandidatavo septyni ukmergiškiai.

2019 metų kovo 3 dieną vykusiuose savivaldos rinkimuose savo kandidatus buvo iškėlusios 9 partijos ir vienas visuomeninis rinkimų komitetas. Iš viso prieš ketverius metus valdžios siekė 248 kandidatai, į mero postą pretendavo devyni ukmergiškiai.

AUTORĖS nuotrauka

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas