Aktualijos, Naujausi

Parengta programa trūkstamos specialybės gydytojams pritraukti

Rajono Savivaldybės taryba 2022 m. gruodžio 21 d. sprendimu yra patvirtinusi Trūkstamos specialybės gydytojų skatinimo dirbti Ukmergės rajono savivaldybės viešosiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose programą. Tikimasi, kad ji sudarys palankesnes sąlygas įdarbinti ir išlaikyti kvalifikuotus specialistus, užtikrinti gyventojų teisę į kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas.

Trūkstamos specialybės gydytojų skatinimo dirbti Ukmergės rajono savivaldybės viešosiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose programa nustato skatinimo priemones trūkstamos specialybės gydytojams pritraukti dirbti savivaldybės viešosiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose (ASPĮ), kurių steigėjas ar dalininkas yra rajono savivaldybė.

Programos tikslas – nustatyti skatinimo priemonių skyrimo naujai atvykstantiems dirbti trūkstamos specialybės gydytojams į ASPĮ tvarką, siekiant skatinti atvykti dirbti į ASPĮ tam, kad būtų užtikrintas kokybiškas ir prieinamas asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimas rajono gyventojams.

Minėtoje programoje numatytos įvairios skatinimo priemonės. Tai ne mažesnė kaip 5 000 Eur piniginė kasmetinė išmoka pirmus 3 metus; transporto išlaidų kompensavimas, jei gydytojas važiuos į darbą ASPĮ iš kito rajono; iki 35 000 Eur rezidentūros studijų kompensavimas, pasirašius sutartį su ASPĮ ir gydytojui įsipareigojus ASPĮ dirbti ne trumpiau kaip 5 metus nuo pirmos darbo dienos ASPĮ. Taip pat gydytojui, jeigu jis neturi nuosavybės teise priklausančių gyvenamųjų patalpų savivaldybės teritorijoje, gali būti skiriamas savivaldybės būstas. Jei gydytojas įsikuria Ukmergės rajone (įsigyja nekilnojamą turtą ir deklaruoja gyvenamąją vietą) ir įsipareigoja ASPĮ dirbti penkerius metus ne mažesniu kaip 1 etato darbo krūviu, gali būti išmokama iki 25 000 Eur išmoka.

Beje, programnoje pažymėta, kad skatinimo priemonėmis specialistas gali pasinaudoti tik vieną kartą. Į skatinimo priemones gali pretenduoti tik naujai į ASPĮ atvykstantys gydytojai, bent 3 metus nedirbę Ukmergės rajono ASPĮ.

Programos finansavimas vykdomas iš savivaldybės biudžeto ar kitų lėšų. Programai įgyvendinti lėšos skiriamos ir kiekvienais metais numatomos savivaldybės Sveikatos apsaugos ir socialinės paramos programoje.

Vadovaudamasis rajono Savivaldybės tarybos 2022 m. gruodžio 21 d. sprendimu „Dėl Trūkstamos specialybės gydytojų skatinimo dirbti Ukmergės rajono savivaldybės viešosiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose programos patvirtinimo“, meras pasirašė potvarkį, kuriuo sudarė komisiją trūkstamos specialybės gydytojų skatinimo dirbti Ukmergės rajono savivaldybės asmens sveikatos priežiūros įstaigose prašymų nagrinėjimui: Kristina Bagdonavičienė, savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriaus vedėjo pavaduotoja; Vida Butkevičienė, savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja; Rolandas Janickas, rajono savivaldybės meras (komisijos pirmininkas); Romas Pivoras, Savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinės paramos komiteto pirmininkas (komisijos pirmininko pavaduotojas); Dainora Šlinkšienė, savivaldybės administracijos savivaldybės gydytoja (sekretorė). Komisijai pavesta nagrinėti trūkstamos specialybės gydytojų skatinimo dirbti rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigose prašymus ir teikti motyvuotus siūlymus administracijos direktoriui dėl skatinimo priemonių skyrimo/neskyrimo asmens sveikatos priežiūros įstaigų siūlomiems kandidatams.

„G. ž.“ inform.

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Palikite komentarą apie straipsnį

  • ziniai :
    jau mokytojų pritraukimo programa buvo- sūnų Šilo mokykloje moko nuotoliniu. O juk ne pandemija...kam programa dėl reklamos??!
  • Jo jo :
    Nuvyksti į priėmimą šeštadienį dėl skausmų , su temperatūra, tyrimų atsakymais ir sako ner tokio gydytojo, kad budėtu. Ką daryt? Kreipkitės į šeimos gydytoją. Normaliai🤦‍♀️

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas