Asociatyvi nuotrauka.

Įvairūs

Kokiu būdu patogiausia sekti savo siuntą?

Siuntinių stebėjimas tapo neatsiejama tiek verslo įmonių, tiek fizinių vartotojų gyvenimo ir darbo dalimi, o tai labai paskatino elektroninės prekybos atsiradimas ir vis labiau susietas pasaulis. Todėl galima tikėtis, kad dabar kaip niekada svarbu, kad žmonės suprastų ne tik kas yra sekimas, bet ir kaip sekti siuntas.

Todėl šiame skyriuje paaiškinsime ne tik kas yra siuntų sekimas, bet ir kaip veikia siuntų sekimas ir kaip galite pradėti sekti savo siuntą, nesvarbu, kas ją tvarko – DHL, DPD, UPS ar kt.

Kas yra siuntų stebėjimas?

Siuntų sekimas – tai galimybė matyti siuntos judėjimą nuo išsiuntimo iki pristatymo. Efektyvus siuntinio sekimas leis jums sužinoti, kur yra jūsų siuntinys ir kokia yra jo būklė bet kuriuo siuntinio kelionės momentu. Siuntinių stebėjimas dabar yra įprasta paslauga, todėl ji yra daugumos kurjerių paslaugų dalis, ypač kai teikiamos aukštesnės kokybės ir skubaus pristatymo paslaugos.

Kaip vyksta stebėjimas?

Siuntos stebėjimas atliekamas kiekvienai siuntai priskiriant unikalų sekimo kodą, pagal kurį ją galima identifikuoti kelionės metu. Kai siunta keliauja tarp skirtingų sandėlių, apdorojimo centrų, sandėlių, stočių, pašto skyrių ar skirtingų kurjerių ir logistikos įmonių, ji nuskaitoma, kad būtų patvirtintas jos atvykimas, pristatymas ar bet kuris kitas sekimo atnaujinimas. Šie atnaujinimai automatiškai siunčiami į sekimo programas, o su jais susijusią informaciją galima peržiūrėti.

Kas yra sekimo kodas?

Sekimo kodas – tai raidžių ir skaičių derinys, sukurtas siuntos apdorojimo metu. Kartu su užsakymo patvirtinimu galite gauti kitus panašiai atrodančius kodus, pavyzdžiui, užsakymo nuorodos numerį arba kvitą, tačiau tai yra tik siuntos sekimo numeris, kurio jums prireiks siuntiniui sekti. Šis sekimo numeris išliks kartu su siuntiniu visos jo kelionės metu ir bus vienintelė informacija, kurios jums prireiks sekant siuntinį.

Užsakius siuntimo paslaugą gaunate numatomą užsakymo pristatymo laiką. Siuntinio dydis, svoris ir paskirties vieta (taip pat atstumas nuo pirminio išsiuntimo vietos) turi įtakos pristatymo greičiui. Daugelis kurjerių bendrovių, ypač greitųjų kurjerių, siūlo daug greitesnį pristatymo laiką nei vietiniai pašto operatoriai.

Reklama

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas