Asociatyvi nuotrauka.

Kriminalai

Bažnyčią Anykščiuose apvogęs ukmergiškis išgirdo nuosprendį

2022-ųjų rudenį dukart bažnyčią Anykščiuose apvogęs 22 metų ukmergiškis L. S. išgirdo teismo nuosprendį. Dešimtą kartą į teisiamųjų suolą sėdusiam, recidyvistu pripažintam jaunuoliui skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus pranešime rašoma, kad Anykščių šv. Mato Evangelisto bažnyčia buvo apvogta praėjusių metų spalio 31 ir lapkričio 10 dienomis. Pirmą kartą, matant bažnyčioje buvusiai moteriai, pavogta 50 eurų vertės aukų dėžutė su joje laikytais 70 eurų. Po mažiau nei dviejų savaičių pastebėta, kad sulaužytos dvi šioje bažnyčioje buvusios aukų dėžutės ir iš vienos jų pavogta 500 eurų. Iš viso bažnyčiai padarytas 620 eurų nuostolis.

Dėl vagysčių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Anykščių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Miečius.

Tyrimą atliekantys policijos pareigūnai, analizuodami bažnyčioje įrengtų vaizdo kamerų įrašus, greitai nustatė įtariamąjį. Ukmergės rajono gyventojas L. S. policijai jau buvo gerai žinomas dėl anksčiau įvykdytų vagysčių, plėšimo ir sukčiavimo.

Šių metų sausio 18 dieną Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmai paskelbė L. S. apkaltinamąjį nuosprendį. Kadangi kaltinamasis savo kaltę pripažino ir baudžiamoji byla teismo posėdyje išnagrinėta atlikus sutrumpintą įrodymų tyrimą, jam skirta laisvės atėmimo bausmė sumažinta trečdaliu.

Iš viso, subendrinęs su pernai gruodį Kauno apylinkės teismo Jonavos rūmų skirta bausme už kitą vagystę, ukmergiškiui teismas skyrė 1 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

„Gimtosios žemės“ laikraštyje esame rašę, kad L. S. įtariamas ir kitais nusikaltimais, tarp jų – vagyste iš Ukmergės šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios. Maldos namai buvo apvogti taip pat pernai, lapkričio 13-osios naktį. Išlaužus zakristijoje buvusio seifo duris, iš jo pasisavinti pinigai, 7 000 eurų. Į vidų patekta per pagrindines bažnyčios duris. Ukmergės rajono policijos komisariate dėl svetimo turto grobimo įsibrovus į patalpas atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

Kaip „Gimtąją žemę“ informavo Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas, ikiteisminis tyrimas artėja į pabaigą, artimiausiu metu byla bus baigta ir keliaus į teismą.

„G. ž.“ inform.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas