Asociatyvi nuotrauka.

Aktualijos, Naujausi

Vieni kelio ženklai bus keičiami kitais

Nijolė STUNDŽIENĖ

 

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, vadovaudamasis rajono Saugaus eismo komisijos sprendimu, priėmė įsakymą dėl kelio ženklų korekcijos Ukmergės mieste.

Rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriui pavesta organizuoti draudžiamojo kelio ženklo „Sukti į kairę draudžiama“, esančio Kęstučio aikštėje, šalia sankryžos su Gedimino gatve, pašalinimą. Šis klausimas svarstytas šio mėnesio pradžioje vykusiame Saugaus eismo komisijos posėdyje. Pasak šios komisijos pirmininko D. Varno, važiuojant Vytauto gatve arba į miesto centrą pasukus iš Vilniaus gatvės ir norint patekti į Pilies gatvę, pavyzdžiui, pas notarą ar į banką, tekdavo daryti lanką aplink savivaldybės pastatą. Kadangi tai nėra saugu, nes prie savivaldybės būna daug automobilių, žmonių, todėl nutarta palengvinti situaciją, nuimant buvusį ženklą, draudusį sukti į Pilies gatvę.

Saugaus eismo komisijoje taip pat svarstytas UAB „Transresta“ direktoriaus prašymas prie pastato, esančio Gruodžio 17-osios g. 52A, įrengti kelio ženklą „Stovėjimo vieta“. Šiam prašymui nepritarta ir pasiūlyta bendrovei savo lėšomis įrengti nurodomuosius kelio ženklus „Stovėjimo zona“ ir „Stovėjimo zonos pabaiga“, sužymėti transporto priemonių stovėjimo vietas bei neįgaliųjų asmenų transportui skirtas vietas. Kelio ženklų įrengimo schema turi būti suderinta su Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariatu.

Kaip aiškino savivaldybės administracijos direktorius, aikštelė prie renovuojamo pastato Gruodžio 17-osios g. 52A yra užregistruota kaip gatvė, kurioje yra išplatėjimas. Todėl minėtosios įmonės direktorius ir pateikė Saugaus eismo komisijai šį prašymą.

Posėdyje dar kartą grįžta prie UAB „Ukmergės šiluma“ direktoriaus prašymo atlikti horizontalųjį ženklinimą geltona ištisine linija prie katilinės pastato Miškų g. 45. Tačiau bendrovei pasiūlyta prieš atvažiuojant aptarnaujančiam transportui vietą prie katilinės atitverti kelio stulpeliais (signaliniais kūgiais).

Panaši situacija ir prie katilinės, esančios Klaipėdos g. 5A. Saugaus eismo komisija buvo pritarusi įmonės prašymui apriboti automobilių stovėjimą prie šio pastato, nes į kiemą negali įvažiuoti kurą gabenantis transportas. Kadangi kuro perpylimo procesas vyksta 2–3 kartus per savaitę, todėl visą laiką drausti automobilių stovėjimą būtų neracionalu. Todėl pasiūlyta toje vietoje įrengti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“ su papildomomis lentelėmis „Galiojimo laikas darbo dienomis 9–15 h“ ir „Galiojimo zona į kairę 20 m“.

Saugaus eismo komisija taip pat pritarė kintamo vaizdo reklaminio pilono įrengimui Kauno–Žiedo gatvių žiedinėje sankryžoje.

Palikite komentarą apie straipsnį

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas