Jaunųjų krepšininkių komanda su treneriais.

Naujausi, Sportas

Įgyvendintas projektas „Tapk žvaigžde“

Ukmergės moterų krepšinio klubas nuo 2019 m. vykdė projektą „Tapk žvaigžde“ Nr. SRF-FAV-2019-1-0257, kuris dalinai finansuojamas Sporto rėmimo fondo, Ukmergės rajono savivaldybės bei asociacijos lėšomis. Dėl pasaulinės pandemijos projekto laikotarpis užsitęsė. Dabar, besibaigiant 2022 metams, visos projekto veiklos jau įgyvendintos.

Projekto tikslas – skatinti visuomenės fizinį aktyvumą Ukmergės rajone bei ugdyti pilnavertes asmenybes, siekiančias sportinio meistriškumo. Projekto tikslinė grupė – Ukmergės mažosios krepšininkės, rajono sporto bendruomenė.

Viso projekto metu organizuoti kvalifikacijos kėlimo kursai rajono treneriams bei sporto bendruomenės atstovams. Vis tik didžiausias dėmesys skirtas rajono moksleivėms: trejus metus sezono pradžioje ir pabaigoje atlikti sportinio parengtumo testavimai, pravestos papildomos treniruotės su aukščiausio lygio šalies treneriais, surengti psichologinio pasirengimo, komandinio formavimo, mitybos bei sveikos gyvensenos mokymai, kiekvieną vasarą surengtos sporto stovyklos Palangoje. Mergaitėms buvo nupirkta sportinė apranga, sportiniai bateliai, kuprinės. Įsigytas specialus inventorius treniruotėms. Didžiausias indėlis ugdant jaunųjų krepšininkių komandą – krepšinio trenerės Ritos Troškienės.

Taip pat surengti fizinio aktyvumo užsiėmimai su trenere Justina Tiškuviene, kineziterapeutu Žilvinu Boškevičiumi suaugusiesiems, jiems organizuotos sveikatingumo stovyklos Druskininkuose, Palangoje.

Vykdant projektą surengti du Drakono valčių festivaliai Siesikuose, kurie sulaukė didžiulio ne tik dalyvių, bet ir žiūrovų būrio. Kelerius metus vykdytas kalėdinis krepšinio turnyras „Tėtis, mama ir aš“.

Projekto idėja ir pavadinimas „Tapk žvaigžde“ – siekis visapusiškai ugdyti asmenybę ir pasiekti geriausių rezultatų. Viso projekto metu buvo analizuojama įvairi literatūra, bendraujama su pasaulio, Europos čempionais, siekiant „atrasti“ tą sėkmės formulę, kaip tapti čempionu. Apklausti garsūs sportininkai – Rimas Kurtinaitis, Kęstutis Kemzūra, Rima Valentienė, Jurgita Kaušaitė, Žydrūnas Savickas, Vidmantas Urbonas, Virgilijus Alekna ir kiti. Gaila, kad dėl pandemijos nepavyko apklausti didesnio būrio jaunosios kartos čempionų, tačiau medžiaga apibendrinta ir išleistas leidinys „Čempionų pusryčiai“.

Leidinio autoriai Algirdas Karalius ir R. Boškevičienė po interviu su R. Kurtinaičiu.

Šis leidinys skirtas įvairaus amžiaus sportininkams, siekiantiems aukštumų, jų treneriams, kurie nori padėti savo auklėtiniams pasiekti geresnių rezultatų ir laimėti daugiau pergalių, bei jaunųjų sportininkų tėvams, globėjams, norintiems maksimaliai palaikyti ir žinoti, kaip paskatinti savo vaikus siekti tikslo. Taip pat žmonėms, kurie sporte, versle nori pasiekti daugiau nei aplinkiniai.

Besibaigiant 2022 metams noriu nuoširdžiai padėkoti visiems projekto dalyviams, treneriams, sporto bendruomenei, Ukmergės sporto centrui, Ukmergės rajono savivaldybės vadovams ir palinkėti visiems būti sveikiems, aktyviai sportuoti ir drąsiai siekti užsibrėžtų tikslų!

Rima BOŠKEVIČIENĖ

Asociacijos Ukmergės moterų krepšinio klubo prezidentė

Naujasis leidinys „Čempionų pusryčiai“.

Palikite komentarą apie straipsnį

  • Ukmerge :
    Kada vel kluba Vilkmerge matysim LMKL?!

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto
traffix.lt

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas

Žiūrėti kitas naujienas